Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) vine cu noi precizări despre informațiile apărute precum că Rusia ar fi reluat zborurile către 52 de țări, inclusiv spre Republica Moldova.

Astfel, autoritatea Aeronautică Civilă (ACC) precizează că autoritățile din țara noastră nu au fost informate despre intenția reluării zborurilor de către Federația Rusă. 

„Cu privire la informația difuzată în spațiul public, ce ține de reluarea zborurilor de către Federația Rusă în 52 de țări, inclusiv Republica Moldova, din data de 9 aprilie, Autoritatea Aeronautică Civilă precizează că autoritățile din țara noastră nu au fost informate despre intenția reluării zborurilor de către Federația Rusă”, a declarat AAC.

Instituția reiterează că spațiul aerian al Republicii Moldova a fost redeschis parțial spre Vest, făcând posibilă reluarea curselor regulate de pasageri pe/de pe Aeroportul Internațional Chișinău. Spațiul aerian al Ucrainei și al Uniunii Europene, rămânând închis pentru companiile aeriene rusești.

Deci, în prezent zborurile operatorilor aerieni din Federația Rusă către Aeroportul Internațional Chișinău nu pot fi efectuate.

Sursa Foto: Flightradar

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

 

 

 

Distribuie articolul: