În sezonul rece, obișnuim să cumpărăm, pe lângă fructele din Moldova, și fructe exotice, gen portocale, ananas, banane sau kiwi. 

Totodată, la desert, dorim să mâncăm ceva dulce. În context, recomandăm o rețetă de prăjitură din portocale.

Ingredinte
– 4 ouă;
– 3 linguri de unt;
– 1 cană (240 ml) de suc de portocale;
– Curățați o portocală (coaja cât puteți de subțire);
– 2 căni de zahăr;
– 2 căni de făină de grâu;
– 1 lingură de praf de copt.

MOD DE PREGĂTIRE
– Puneți ouăle, zahărul, coaja de portocala, untul, sucul de portocale într-un blender și mixați timp de un minut.
– Odată ce s-a făcut acest lucru, adăugați făina și bateți doar pentru a se amesteca.
– La final se adaugă praful de copt și se bate repede.
– Într-o tavă unsă și tapată cu făină se toarnă tot aluatul și se coace în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru aproximativ 45 de minute, sau poți băga un cuțit/o scobitoare și iese curat/ă.

 

 Timpul poate varia în funcție de puterea fiecărui cuptor, așa că fiți atenți.

Sursa rețetei – grupul Solo recetas.