A spune povești este un veritabil talent, iar a spune povești despre stima de sine, despre încredere și devotament față de propria persoană este o misiune de importanță majoră. Fiind proaspătă mămică consider necesar să incub copilului meu o stare generală de bine, astfel încât aceasta să crească încrezută în forțele proprii, sigură de ceea ce face și ce decide. Iată de ce aleg cărțile pe care i le pot citi cu multă deschidere și pornind de la faptul că avem nevoie de conexiune. O astfel de carte este volumul „Povești ca să te iubești mai mult. 35 de istorioare care cultivă respectul de sine”, scris în tandem de doi autori, Alex Rovira și Francesc Miralles.

Volumul este conceput în format de povestioare și basme informative, însoțite de mici tâlcuiri, explicații de ordin psihologic. În acest fel, micii și marii cititori sunt informați pe deplin, percep în totalitate subiectul și au o anume claritate pe final. Limbajul simplist, adecvat, maniera laconică de a vedea lucrurile, fac din experiența lecturală o veritabilă plăcere. Alex Rovira și Francesc Miralles au ales pentru această carte o abordare foarte concisă, inedită, antrenantă pentru a capta atenția copiilor și a-i integra în materia expusă. De altfel, fiecare poveste este actuală, utilă în contextul nostru social și fiecare în parte pune accent pe anumite probleme, oferind o ilustrație elocventă, dar și un scenariu de răspuns, de acțiune.

Cui i se adresează acest volum și de ce acesta trebuie să fie pe rafturile bibliotecii tale? Iată câteva argumente:

  • Limbajul accesibil va fi pe gustul cititorilor de cele mai diverse vârste;
  • Empatia din spatele fiecărei istorioare va pune bazele unei percepții adecvate a copilului asupra lumii, înțelegând sentimente precum furia, frica sau deznădejdea;
  • Morala fiecărei istorii este atât de explicit prezentată, încât și cei mici, și cei mari vor putea să înțeleagă pe deplin situațiile modelate;
  • Este potrivită pentru etapele de dezvoltare când cei mici încep să socializeze, să se integreze în grădinițe sau alte instituții educaționale, tranziția va fi mult mai ușoară.

Dar cel mai important și imbatabil argument este evident că acest volum e o carte cu adevărat frumoasă din toate punctele de vedere, de la dimensiunea textuală la cea de imagine și de ilustrație. Este genul de carte pe care o puteți citi oricând și să îi oferiți celui mic o experiență de conexiune și de amiciție, exact ceea de ce au nevoie părinții și puii lor.

Găsiți cartea disponibilă în magazinul online Elefant.

Distribuie articolul: