Povestea lui Gheorghe semănă mult cu cea a sutelor și chiar miilor de copii moldoveni care au plecat în țări precum Italia, Spania, Germania, pentru a fi alături de părinții lor. Acolo au învățat o limbă nouă și au mers la grădiniță, școală sau colegiu. Gheorghe Canuda este unul dintre puținii dintre cei care au revenit acasă, în Republica Moldova.

Plecat împreună cu familia în Italia, acum unsprezece ani, Gheorghe Canuda a revenit acasă pentru a-și îndeplini serviciul militar în termen. Acesta face parte din din Batalionul 22 de Menținere a Păcii „Căști albastre”. Deși exprimarea unor cuvinte îi evidențiază accentul italian, tânărul își amintește cu multă dragoste despre casa părintească, bunei și tradițiile de aici.

„În luna iunie, curent, când mă aflam în Republica Moldova pentru perfectarea unor acte, am primit citația de la Centrul Militar Teritorial. Nu am stat mult pe gânduri și nici nu a fost nevoie să mă convingă cineva să fac armata, pentru că voiam să trec prin această școală”, dezvăluie tânărul.

Moldoveanul cu accent italian a îndrăgit arta militară, reușind să lege frumoase prietenii în unitate. Atunci când dispune de timp liber, Gheorghe își transpune gândurile pe foaie, visând să scrie o piesă care, speră că într-o zi va vedea lumina zilei. Acesta nu uită și de cealaltă pasiune a sa, desenul.

Succes, Gheorghe! Să ai doar performanțe frumoase în armată!

Voi cunoașteți astfel de istorii? Dacă da, atunci vă rugăm să ni le împărtășiți, ca noi să le putem transmite mai departe pentru inspirație. 😉