Povestea impresionantă a unei fete de 13 ani, numită Ana, din satul Schineni, raionul Soroca, a captivat atenția prezentatorului Anatol Melnic și a maestrului Nicolae Botgros. Fata parcurgea 20 de kilometri de trei ori pe săptămână, purtând un acordeon vechi în spate, pentru a ajunge la școala de muzică din Soroca. În urmă cu o lună, instrumentul s-a stricat, iar lipsa fondurilor pentru reparare a făcut-o să renunțe la visul ei, scrie UNIMEDIA. 

Ana Cojocari, o fetiță talentată din raionul Soroca, și-a abandonat pasiunea pentru muzică acum o lună, după trei ani și jumătate de eforturi. Fondurile insuficiente, defectarea unui instrument cu peste 30 de ani vechime și lipsa transportului către școala de muzică au fost factorii care au determinat-o să renunțe la visul ei.

Povestea fetiței a fost adusă la cunoștința publicului datorită unui mesaj trimis de directoarea școlii către Anatol Melnic.

Nicolae Botgros și Anatol Melnic s-au deplasat la școala care poartă numele maestrului, unde Ana își urmează studiile, oferindu-i un instrument nou și un sprijin financiar modest.

Este păcat ca atunci când Dumnezeu îți dă un dar, tu să-l dai la o parte, nu trebuie să ratezi lucrul acesta. Trebuie să mergi înainte, prin toate greutățile. Noi am avut greutăți mai mare ca ale tale, am trăit într-o familie grea. Trebuie să mergi înainte și să ai instrumentul tău”, a menționat maestrul Nicolae Botgros.

Mulțumesc frumos pentru surpriză”, a zis Ana Cojocari, printre lacrimi.

Distribuie articolul: