Riscul copilului tău de a fi afectat de rețelele sociale este mai mare la anumite vârste și este diferit pentru fete și băieți, raportează cercetătorii, conform unui articol WEB.MD.

Pentru a afla cum utilizarea rețelelor sociale a afectat „satisfacția de a trăi” în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 10 și 21 de ani, anchetatorii au analizat date pe termen lung despre 17.400 de tineri din Regatul Unit.

Noul studiu a descoperit perioade cheie în care utilizarea intensă a rețelelor sociale a fost asociată cu o satisfacție mai scăzută în legătură cu viața. Pentru fete, perioada respectivă era între 11 și 13 ani. Pentru băieți, între 14 și 15 ani. La alte vârste, legătura dintre utilizarea rețelelor sociale și satisfacția de viață nu era semnificativă din punct de vedere statistic.

Dar o altă legătură a fost de remarcată: scăderea gradului de satisfacție cu viața a prezis creșteri ale utilizării rețelelor sociale, indiferent de vârstă sau sex.

„Legătura dintre utilizarea rețelelor sociale și bunăstarea mentală este în mod clar foarte complexă”, a spus autoarea principală a studiului într-un comunicat de presă. „Schimbările din corpul nostru, cum ar fi dezvoltarea creierului și pubertatea, și în circumstanțele noastre sociale par să ne facă vulnerabili în anumite momente ale vieții noastre.”

Distribuie articolul: