În contextul invaziei Rusiei la scară largă în Ucraina, a bombardamentelor asupra infrastructurii ucrainești și a deconectărilor de energie electrică, posturile vamale ale țării vecine sunt nefuncționale în mare parte. În context, Poliția de Frontieră a Republicii Moldova a venit cu recomandări în acest sens.

„Poliția de Frontieră amintește că din cauza deconectării energiei electrice pe partea ucraineană, dar și a defecțiunilor tehnice care apar la bazele de date ale autorităților de frontieră și vamale din Ucraina, periodic punctele de trecere a frontierei moldo-ucrainene își sistează activitatea.
În aceste circumstanțe, îndemnăm călătorii să prezinte înțelegere și răbdare, iar în măsura posibilităților să se amâne deplasările în Ucraina.
Pentru a exclude formarea ambuteiajelor la trecerea frontierei de stat și creșterea timpilor de așteptare, recomandăm călătorilor din timp să se informeze despre situația din punctele de trecere a frontierei. Contactați-ne: 022 259 717, Linia Verde a Poliției de Frontieră este funcțională non-stop.
Urmăriți online situația sau locațiile punctelor de trecere a frontierei moldo-ucrainene, consultând rubricile TRAFIC ONLINE (http://border.gov.md/camere-web) sau HARTA INTERACTIVĂ (http://border.gov.md/harta-punctelor-de-trecere-ale…).
Astfel, orice călător își va putea modifica itinerarul deplasării, în cazul când punctul de trecere a frontierei ales și-a sistat activitatea, și să opteze pentru cel mai apropiat punct deschis circulației.
Abonați-vă sau urmăriți actualizările privind situația la trecerea frontierei de stat pe rețelele de socializare ale Poliției de Frontieră, unde operativ se publică informații în timp real.
Menționăm că în cazurile de deconectare a energiei electrice, Poliția de Frontieră este pregătită să intervină și să asigure funcționalitatea programului de lucru transfrontalier.
În acest sens, fiecare subdiviziune de frontieră este dotată cu generatoare electrice și alte echipamente speciale, iar pe linia de activitate se aplică planul de contingență pentru a identifica soluții de redresare a oricărei situații de criză.
Zilnic în gestionarea procesului sunt implicați 1500 de polițiști și polițiste de frontieră.”

 

Distribuie articolul: