Pielea uscată este o problemă cu care se confruntă majoritatea persoanelor de-a lungul sezonului rece, deoarece schimbările termice provoacă imposibilitatea tenului de a se regenera la nivelul barierei lipidice. În lipsa unui strat sănătos de grăsime, pielea devine sensibilă la fluctuațiile de temperatură. Ce poți face ca să remediezi problema și ce soluții ai în acest sens, află dintr-un material oferit de specialiștii companiei Ebag.md.

Curăță pielea eficient

Da, multe femei fac abstracție, în mod eronat, de faza de curățare, considerând că pielea și așa are de suferit. În realitate, lipsa fazei de curățare duce la apariția unor probleme, precum acneea, comedoanele, punctele negre și toate cumulativ la îmbătrânirea prematură a tenului. În vederea evitării acestor probleme este oportun să introduci în rutina ta de îngrijire un produs eficient de curățare, adaptat nevoilor pielii tale și completat, de exemplu, cu un aparat vacuum pentru punctele negre. În acest fel, pielea ta fi curățată de impurități fizice și va fi pregătită pentru următoarele faze.

Hidratează calitativ

Iată un sfat care nu se va demoda niciodată și va rămâne mereu eficient. Indiferent dacă ai un ten combinat sau uscat, hidratarea este o etapă indispensabilă, deoarece asigură hrănirea eficientă a pielii și îi creează o imunitate față de factorii externi. Aplică o cremă potrivită și utilizează un aparat de masaj pentru față, o gua sha sau o perie pentru fațămasând pielea în profunzime, pentru un efect de lungă durată.

Evită apa fierbinte

Da, știu că după o zi petrecută în frig, tot ce vrei e să îți faci o baie fierbinte, dar îți recomand să optezi pentru o apă călduță, deoarece una cu temperatură prea înaltă va distruge bariera lipidă a pielii, expunând-o și mai mult factorilor externi.

Masează zilnic pielea

Masajul are proprietăți benefice pentru orice tip de piele, deoarece stimulează microcirculația sangvină, ajută la oxigenarea corectă a tenului și augmentează efectul produselor de îngrijire. Utilizează o guasha și treci peste linii de masare, astfel încât să îți ajuți tenul să se regenereze eficient.

Folosește un umidificator

Pentru că în sezonul rece demarează și încălzirea în case, pielea noastră poate fi afectată și de regimul utilizat constant. În acest sens, este potrivit să îți achiziționezi un umidificator care ar normaliza nivelul de umiditate, hidratând pielea.

Aplică o mască

Pe lângă îngrijirea zilnică, nu uita să utilizezi o mască LED, a cărui efect este de a trata pielea de acnee sau de primele semne de îmbătrânire, astfel încât tenul tău va fi imunizat și va face față cu brio factorilor externi.

Nu uita de buze și mâini

Buzele și mâinile sunt zone destul de sensibile de-a lungul sezonului rece, așa că nu uita să le oferi o îngrijire corespunzătoare. Optează pentru măști speciale, balsamuri și creme care le-ar reface structura, hidratându-le intens și protejându-le bariera lipidică.

Alege un machiaj lejer

Pielea este suficient de stresată de-a lungul iernii, așa că recomandarea e să optezi pentru un machiaj lejer, cu produse care hidratează și protejează pielea. Este indicată utilizarea fondului de ten care conține vitamina E și C, vitamine care hrănesc și energizează celulele, ajutându-le să se refacă.

Unde să găsești toate cele necesare? Evident în magazinul online Ebag.md. Alege dintr-un sortiment mare de beauty gadgeturi, produse de îngrijire și de make up (pensule pentru machiaj, accesorii), toate de la producători europeni cu prețuri generoase.

Ebag.md – frumusețe la un click distanță!

P