În contextul marcării Săptămânii de luptă împotriva traficului de ființe umane (18-25 octombrie 2020), precum și în scopul diminuării nivelul de vulnerabilitate a tinerilor față de fenomenul traficului de ființe umane, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a organizat Concursul de artă „Tinerii împotriva traficului de ființe umane”. Trei eleve s-au învrednicit de premiile mari ale concursului.

Acțiunea a avut ca scop sensibilizarea tinerilor și a publicului larg asupra riscurilor și consecințelor traficului de ființe umane, dar și promovarea tinerilor cu aptitudini artistice.

La concurs s-au înscris tineri care au înaintat lucrări ce reflectă opiniile și sugestiile privind susținerea și incluziunea socială a victimelor traficului de ființe umane și abilitarea acestora pentru o viață independentă. În cadrul concursului au fost înregistrate 49 dosare, care au fost examinate de către o comisie specializată în baza criteriilor stabilite în Regulamentul privind organizarea și desfășurarea concursului de artă cu genericul „Tinerii împotriva traficului de ființe umane”.

Învingătorii concursului de artă cu genericul „Tinerii împotriva traficului de ființe umane”, ediția 2020, sunt:

Premiul I – NAMGALADZE Sofia –Maria (3 000 lei) – imaginea de titlu.
Premiul II – VEREBCEAN Maria (2 000 lei);
Premiul III – ROȘCA Mădălina (1 500 lei).

Premiul III – ROȘCA Mădălina

 

Premiul II – VEREBCEAN Maria

Premiul II – VEREBCEAN Maria

Menționăm că premiile bănești pot fi ridicate la Î.S. „Poșta Moldovei”, cu prezentarea actului de identitate. Persoanele minore vor prezenta certificatul de naștere, fiind însoțite de unul dintre părinți.

Sursa: Mecc.gov.md