Pictorița a descoperit arta pe când avea doar 3 ani și de atunci aceasta a tot „urmărit-o” până în prezent. Cunoaște povestea Annei Ignatova, tânăra care pictează cu diverse obiecte, numai nu cu pensule.

Pe Anna am descoperit-o în cadrul târgului Yard Sale, unde tânăra de 22 de ani și-a expus câteva picturi personale. Aceasta a reușit să-i impresioneze pe vizitatori, unul din tablourile sale găsindu-și stăpânul.

Am ținut neapărat să aflăm mai multe despre EA și să vă împărtășim povestea și vouă.

„Arta mă urmărește toată viața și îmi dă mereu șanse și semne subtile”

„Am părăsit-o, am revenit la ea, am înșelat-o, dar ea tot nu ma lăsat. Pentru asta o iubesc și nu am să o mai supăr. Îi rămân fidelă până la renașterea în viața viitoare, mai departe nu pot promite nimic” , explică Anna.

Au trecut ani și ani începând cu primul desen și ulterior studii la un liceu cu profil de artă, ca mai apoi să-și îndrepte privirea spre sport, iar după o traumă să revină la artă. 

Acum de 3 ani, mi-am găsit direcția în artă, m-am inspirat din lumea înconjurătoare ca au observat în mine talent și mă încurajau să fac ceea ce îmi place și am înțeles că haosul și abstracția și ceva mai mult decât o pictură, poate avea loc aici și acum.

Are o singură pensulă, picturile ei fiind realizate cu diverse obiecte

„Un performance din culori, emoții și aventuri, tehnica pe care o folosesc, are o filozofie. Tot sensul constă într-o frază: „Nu este scopul important, ci modul de a-l urma” – Eduard Bernstein. Eu nu folosesc pensule, doar una mare care îmi este foarte dragă, în rest, pictez cu tot ce e posibil de a lăsa semne: mâna, piciorul, furculița, creanga, paharul, farfuria etc. Nu mă limitez.”

Perfecțiunea și culorile în viziunea unui artist

„Nu știu ce e perfecțiunea pentru alții, eu o văd în lucruri simple și în imperfecțiuni. Uneori privesc în resturile din chiuvetă după ce spăl vesela și mi se pare perfect ceea ce văd. Iar culoarea este o formă a interiorului și să spun că este una anumită, nu pot. Ele sunt multe și eu le iubesc pe toate, în cel mai larg gradient posibil. Am culori care mă pot defini în unele momente ale vieții, eu le numesc stări”

Tânăra a dezvăluit că nu-i este ușor să se despartă de lucrările sale, dar înțelege că picturile ei pot influența pozitiv stările noilor stăpâni. Totodată, un artist tânăr de la noi nu-și poate asigura existența din vânzări, așa că mai are un job – oferă servicii de social media.

Anna are un mare vis: „Să ajung în toate țările lumii și să vizitez măcar o galerie sau un muzeu de artă în fiecare stat”

Pictorița la dezvăluit că în afară de Yard Sale a mai avut expoziții personale, una dintre acestea fiind în cadrul proiectului personal „Equinox”, unul la care ține foarte mult. Totuși, tânăra a dezvăluit că nu i-a fost ușor să implice artiști care și-ar dori să se unească pentru a realiza ceva frumos.

„Acest proiect a fost creat nu doar pentru mine, ci și pentru a promova arta generației viitorului din Moldova. Printre artiștii din cadrul proiectului se regăsesc: Maria Bunciuc cu o expoziție de tablouri și Mihai Ignat cu ilustrații digital, iar Serghei Loburenco a venit cu o expoziție de poze nud. Equinox – este un mod de a reda arta nu numai vizual, dar și auditiv, la acest capitol, le mulțumesc Ioanei Isac și lui Radu Poclitari, pentru recitalul de poezii.”

Dacă nu era pictura atunci?

„Făceam design vestimentar, decorațiuni, eram florist, făceam muzică. Orice se poate întâmpla în viață, dar arta nu o las.”

Sursa foto: Arhiva personală și Facebook.com

Distribuie articolul: