Din lemn, platic sau alte materiale care nu se sparg ori împrăștie, alternative pentru un brand care „să reziste” tuturor co-locatarilor casei tale au devenit foarte solicitate. Noi am discutat în detalii acest subiect cu handmade artista Elena Crîșmaru, crea care creează jucării de brad împletite – adică foarte prietenoase copiilor mici sau patrupezilor. Bradul va arăta la fel de bine, iar tu ai loc de personalizare maximă.

Vezi și: Din cele peste 500 de lucrări, mai mult de 90 la sută le-a făcut cadou. Elena Crîșmaru: „Pentru mine nu e doar pasiune, dar și refugiu”

Brăduții Elenei Crîșmaru din anii trecuți

De ce să alegem jucăriile de brad împletite?

„Jucăriile croșetate au farmecul lor aparte. În fiecare ochi e pusă dăruirea și dragostea meșterului. Eu le croșetez mereu concret pentru cineva, niciodată nu am făcut o jucărie așa, ca să fie. Deci se personalizează la maxim și asta e minunat! Închipuiți-vă ce energie e transmisă prin croșetă acelei jucării atunci când gândul meu e la cel pentru care o realizez. Ele nu sunt doar niște jucării – sunt jucării cu suflet”, ne spune sigură Elena.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Hand Made with ♥️ by Elyena’C (@crochet_by_elyenac)

Unde în decor mai putem folosi aceste Creații mici?

„Jucăriile pot fi de diferite culori, așa cum în perioada sărbătorilor de Crăciun și Anul nou le punem pe brad sau în decor, iar după pot fi aranjate frumos și pe post de mărțișor (dacă e în nuanțe de alb-roșu). De exemplu, Brădutul meu croșetat stă anul împrejur pe raftul dulapului. Indiferent de anotimp eu îl văd și-mi aduce bucurie”, ne mai spune handmade artista.

Ce alte tendințe handmade observi pentru decorul de Crăciun?

„În general, handmade-ul de Crăciun poate fi în orice. Totul depinde de imaginație: clopoței croșetați, boluri croșetate, spiriduși, coroanele rotunde croșetate, chiar și o față de masă – orice făcut cu gust și dăruire. La fel putem combina mai multe tehnici între ele ca să obținem o compoziție de Crăciun originală”, ne asigură Elena, fondatoarea Crochet_by_elyenac.

Împletituri înrămate: tu ce crezi despre ele?

„De mult timp am o dorință: să fac un tablou cu flori croșetate, mă tentează să încerc, dar așa cum eu nu am nicio lucrare făcută „ca să fie” încă nu am curajul să o fac. Poate pentru familia mea, dar aștept încă muza. Per general sunt lucrări croșetate și înrămate foarte frumoase, am văzut și admirat iepurași cu baloane aranjate ca familie – foarte original și unic. Vă încurajez să mă provocați la creație cu vreo idee și neapărat o realizăm”, promite Elena Crîșmaru.

Braduț croșetat de Elena Crîșmaru