Pentru Ernesto Olivares Busto, călătoriile sunt un lucru mai mult decât firesc. Spaniolul muncește în calitate de agent de turism și chiar dacă monitorizează țările nordice, a făcut recent o escapadă în Europa de Sud-Est. Spaniolul și-a exprimat cele văzute la Chișinău și Tiraspol prin fotografii împărtășite în spațiul virtual.

Ernesto Olivares Busto este originar din orașul andaluz Cádiz, iar cea mai mare pasiune a sa sunt călătoriile. Deși în ultimii 4 ani a locuit în capitala Islandei, a fost extrem de tentat să vadă și cum stau lucrurile în „cea mai săracă țară din Europa”, așa cum este descrisă Republica Moldova în publicațiile europene.

g

 

Absolvent al unei universități suedeze (Högskola Södertörns Stockholm) și al uneia chiliene (Universidad Mayor de Santiago) Ernesto este angajat în prezent la agenția islandeză de turism Boreal Travel, unde muncește în calitate de tour operator în limbile engleză și spaniolă.

z

Înainte să pornească spre Chișinău, Ernesto a studiat amănunțit trecutul sovietic al țării în care avea să ajungă. Și-a luat apoi pașaportul, agenda pentru impresii, un aparat foto digital și a pornit din Cádiz.

Spaniolul a aterizat la Aeroportul Internațional Chișinău pe 2 aprilie și avea să rămână pe teritoriul RM preț de doar câteva zile.

Prima clădire care i-a atras atenția prin arhitectura socialist-moernistă a fost Hotelul Cosmos.

Apoi s-a oprit la Piața Centrală, unde a făcut o raită prin pavilioanele de carne și brânză, convingându-i pe vânzători să-i zâmbească în fotografii.

Pe drumul spre Orheiul Vechi, spaniolul s-a oprit la Mănăstirea Curchi, rămânând surprins de arhitectura văzută acolo.

Ernesto s-a îndreptat apoi spre Butuceni, unde îl aștepta o masă cu bucate tradiționale și multe impresii de la mănăstirea rupestră. I-a plăcut mâncarea moldovenească: plăcintele, colțunașii și sarmalele cu smântână.

Și totuși, bucatele moldovenești nu au fost unicele din meniul oaspetelui, care a ținut să-și potolească foamea cu burgeri, mojito, fresh-uri și și un dejun tradițional european.

Pe 4 aprilie, Ernesto Olivares Busto a ajuns la Tiraspol, unde a obținut permisiunea de a tranzita teritoriul pentru fix 10 ore. Câteva ore însă i-au fost suficiente pentru a „savura” din vestigiile sovietice, lista cărora a fost încheiată de statuia lui Lenin.

După escapada în Europa de Sud-Est, spaniolul a revenit la baștină.

https://www.instagram.com/p/BSTZiALhAIF/?taken-by=eolibus

Foto: instagram.com/eolibus