Peste 4000 de oameni care și-au dorit să contribuie la realizarea unor visuri înainte de sărbători au ajuns la cea de-a XXII-a ediție a „Târgului Internațional de Caritate” care a avut loc pe data de 9 decembrie, la Moldexpo. Tradițional, „Târgul Internațional de Caritate” este organizat, anual, de către Clubul Internațional al Femeilor din Moldova și are intenția de a ajuta femeile și copii defavorizați din țară.

28 ambasade și organizații internaționale, membri ai clubului, alături de meșteri populari, ONG-uri, agenți economici locali și beneficiari au participat la organizarea acestui eveniment socio-cultural in care s-a reusit acumularea a 628 000 lei MDL. Suma adunată va fi distribuită proporțional în câteva proiecte care au fost înaintate spre finanțare către organizația inițiatoare.

„Membrii comitetului de granturi al clubului selectează în fiecare an câteva proiecte pentru sponsorizare. De această dată, am selectat deja 4 proiecte care au participat și la „Târgul Internațional de Caritate 2018” , unde au avut posibilitatea să aducă la cunoștința comunității locale problemele cu care se confruntă”, spun membrele Clubului Internațional al Femeilor.

  1. Sporter – ONG care promovează sportul și modul sănătos de viață, printe grupele de toate vârstele, inclusiv persoane cu dizabilități. Cu ajutorul grantului de la CIFM intenționează să cumpere un bloc sanitar portabil echipat special pentru persoane cu dizabilități pentru a le da posibilitatea să participe în orice eveniment public.
  2. World in Love – un ONG care ajută tinerii cu sindromul Down să învețe deprinderi de viață pentru a putea câștiga un trai decent. World in Love își propune timp de un an să-i învețe să ia câini la plimbare
  3. Asociația de Băștinași Răzeșii dorește să repare sistemul de canalizare și să amenajeze locul sanitar de la școala muzicală unde învață 185 de copii
  4. Institutul Mamei și Copilului, secția de cardiologie pediatrică vor primi in dar un defibrilator pentru copii.

Clubul Internațional al Femeilor Din Moldova a fost fondat în anul 1997, de către Georgia Stewart, soția ambasadorului american. Inițial, CIFM a fost lansat pentru femeile expatriate, pentru a le oferi o perspectivă asupra vieții și culturii Moldovei, prin întâlniri cu speakeri locali și călătorii în țară. Însă, cu timpul și-a diversificat activitățile, fiind un club social, și nu în ultimul rând – caritabil. De 22 de ani organizația face în decembrie Târgul Internațional de Caritate, cu sprijinul corpului diplomatic din Moldova și a comunității internaționale, dar și a localnicilor, implicarea carora devine din an în an tot mai importantă.