Fundaţia Orange Moldova marchează 6 ani de activitate. Cu acest prilej, în scuarul monumentului Ştefan cel Mare şi Sfânt din centrul capitalei, a fost lansată expoziţia de fotografii “Un monde en partage”. Pozele ilustrează viaţa beneficiarilor proiectelor Fundaţiei, pe parcursul anului 2015, precum: studenţi şi profesori care au acces la tehnologii informaţionale sau beneficiază de burse, elevi cu acces limitat la resurse digitale, familii numeroase aflate în dificultate, copii cu dizabilităţi, femei victime ale violenţei domestice şi care nu au un loc de muncă etc. Expoziţia „Un monde en partage” este un îndemn la solidaritate adresat comunităţii, iar în acelaşi timp reconfirmă statul Orange Moldova de operator social-responsabil, care contribuie prin activitatea Fundaţiei cu acelaşi nume, la dezvoltarea ţării.

Liudmila CLIMOC, Director General al Orange Moldova: „Fundaţia Orange Moldova a fost creată pentru a răspunde aşteptărilor şi necesităţilor societăţii. Aşa cum activitatea sa vine să fortifice statutul Orange Moldova de operator digital şi de companie social – responsabilă, în 2015, educaţia digitală a fost un domeniu prioritar pentru noi. Am aplicat principiul solidarităţii digitale în toate inițiativele noastre filantropice, iar acest fapt a contribuit la  ştergerea barierei digitale din ţara noastră.   Vreau să le mulţumesc clienţilor noştri pentru încrederea care ne-o acordă în fiecare zi. Datorită loialităţii lor reuşim să desfăşurăm aceste proiecte frumoase, iar împreună contribuim la dezvoltarea societăţii.”

În 2015, Fundaţia Orange a iniţiat şi implementat 9 proiecte de amploare în cele 4 domenii-cheie de activitate: educaţie digitală, ajutor social populaţiei, cultură şi sănătate şi dizabilităţi. De o importanţă majoră a fost lansarea programului naţional de susţinere a educaţiei digitale, Orange Digital School. Sub umbrela acestuia s-au desfăşurat 4 proiecte majore precum: „Orange WiFi Cafe în universităţi”, „Orange Lab în colegiile cu profil IT”, „Incluziunea Digital-Rurală” şi „Susţinerea tinerilor profesori de informatică din zonele rurale şi Burse de excelenţă pentru cei mai buni studenţi în IT.”

Sergiu POSTICĂ, Preşedintele Consiliului Fundaţiei Orange Moldova: „ Toate proiectele desfăşurate de Fundaţia Orange au un impact major şi de durată asupra dezvoltării societăţii. În cei şase ani de activitate, Fundaţia  Orange a dezvoltat peste 50 de proiecte de care au beneficiat peste 200 de mii de peroane din Moldova. Astăzi suntem foarte bucuroşi că la  cea de a şasea aniversare, putem afirma cu mândrie că am reuşit să contribuim la asigurarea unui învăţământ de calitate, accesului la infrastructură modernă, oferirea  expertizei profesionale în domeniul IT, accesului la servicii medicale de calitate şi evenimente culturale, oferirea ajutorului social populaţiei din medii dezavantajate.”

Pentru a implementa cu succes proiectele sale Fundaţia Orange stabileşte parteneriate cu autorităţile, instituţii publice, organizaţii non-guvernamentale ş.a.

Angela MUŞET, Directorul Centrului de Informaţii Universitare: „Fundaţia Orange este un partener de încredere, iar împreună am realizat mai multe proiecte sociale. În ţara noastră, Fundaţia este un trend-setter, pentru că de fiecare dată aduce idei inovative şi utile pentru comunităţi şi generaţii diferite. Am convingerea că acest parteneriat va continua să aducă valoarea adăugată societăţii şi pe viitor”.

Expoziţia „Un monde en partage” va fi deschisă până pe 14 ianuarie 2016. Mai multe detalii despre proiectele Fundaţiei Orange puteţi afla pe www.fundatia.orange.md

P

Distribuie articolul: