Anul acesta mai mulți copii se vor bucura de o odihnă frumoasă în Republica Moldova. Potrivit diez.md, 200 de copii din Moldova și Ucraina sunt primii din cei circa 900 care se vor odihni la tabăra „Perlele Nistrului” din Vadul lui Vodă pe parcursul lunii august. Atât copiii din Republica Moldova, cât și cei din Ucraina au fost cazați gratuit.

Tabăra de odihnă рunе la dispoziția copiilor cazare, patru mese ре zi, dar și o serie de activități menite să încurajeze relaționarea copiilor prin acțiuni de divertisment, рrоgrаme artistice și competiții culturale și sportive.

Selectarea și acceptarea în programul taberelor gratuite a copiilor din Ucraina și Republica Moldova a avut loc în baza cererilor de înscriere a familiilor de refugiați și administrațiilor publice locale în comunitatea cărora sunt refugiați din țara vecină.

„La tabără au fost acceptați copiii din familiile care au cazat acasă ucraineni refugiați. Un alt criteriu de bază a reprezentat entitățile în care au fost instituționalizați copiii din Ucraina. La fel, am selectat copii și din familiile social-vulnerabile. Scopul nostru comun este de a facilita integrarea tuturor acestor copii în comunitatea noastră”, a subliniat Adriana Cazacu, secretara de stat a Ministerului Educației și Cercetării.

Sursa: diez.md

Distribuie articolul: