Peste 100 de lucrări de arhitectură, design interior, design grafic, design de produs și industrial, fashion, dar și pictură și sculptură ale designerilor și artiștilor din țară, vor fi expuse, timp de o săptămână, în 3 locații principale ale MDW: Muzeul Național de Artă al Moldovei, Muzeul Național de Istorie al Moldovei și Turnul de Apă.

Chișinăul va găzdui între 4 și 10 iunie un univers al creației – singurul festival al industriilor creative din țară. 

Un alt eveniment de amploare ce va avea loc în cadrul festivalului MDW este Design Talks. Acesta va avea loc pe 7 iunie, începând cu ora 18.30, când pe rând vor urca pe scena Tekwill opt specialiști din diferite domenii ale industriilor creative.

Atmosfera creativă va fi completată de o serie de evenimente interactive, ce se vor desfășura în mai multe locații din capitală, în program fiind rezervat timp pentru petreceri și workshopuri.

Moldavian Design Week a apărut din necesitatea creării unei platforme de comunicare, networking și promovare a tuturor domeniilor industriilor creative și cuprinde o serie de scenarii în locații reprezentative care coagulează activitățile de expunere și networking, cu scopul de a încadra produsul autohton în tendințele internaționale.

MDW este și o oportunitate de schimbare a percepției față de design, cultură și artă, oferindu-le tinerilor talentați și specialiștilor din domeniul industriilor creative spațiul necesar pentru libera exprimare.