Ambasada Republicii Moldova la Lisabona a participat recent, pentru al 2-lea an consecutiv, la Bazar-ul Diplomatic, din Portugalia, organizat sub înaltul patronaj al președintelui Republicii Portugheze, Marcelo Rebelo de Sousa. Peste 10 companii autohtone și-au expus produsele și au donat din vânzările lor pentru scopul caritabil anunțat de organizatori.

Evenimentul, ajuns anul acesta la cea de-a 34-a ediție, a avut loc în incinta „Centro de Congressos de Lisboa” și a întrunit circa 40 de misiuni diplomatice acreditate în Portugalia. Fiecare a prezentat expoziții deosebite de produse autohtone cu vânzare, prezentând astfel cele mai deosebite și mai reprezentative produse ale țărilor lor. Scopul acestui eveniment este unul caritabil, pentru susținerea instituțiilor medicale ce acordă îngrijiri paliative.

Ambasada țării noastre a avut și în acest an o prezență de excepție la târgul de caritate, expunând o gamă largă de produse moldovenești puse la dispoziția misiunii de către agenții economici din Moldova: „Viorica Cosmetic”, „Mândria”, Vinăriile „Cricova”, „Asconi” și „Chateau Vartely”, „Melegem Moldova”, „ANTRIM”, „Rifero”, „Lorina Handmade” și „Miloș Tur”.

Ambasada exprimă sincere mulțumiri producătorilor și agenților economici pentru sprijinul acordat în contextul acestui eveniment cu tentă nobilă,  reprezentanților comunității moldovenești din Portugalia care au contribuit la prezentarea produselor, dar și tuturor vizitatorilor de la eveniment.

Foto by: Nadia Oliveira