Este dovedit științific că sexul este foarte sănătos. Dar dacă-ți vine vreo idee de abstinență? Sper să nu fie vreo perioadă prea lungă, pentru că nu e tocmai bine.

Dacă te abții de la a face amor nu mai ai cum să eliberezi energiile sexuale. Ceea ce nu e tocmai în regulă. În primul rând, pentru că nu este în regulă să iei în derâdere un instinct. Adică un ceva cu care suntem „serviți“ de la începutul începutului, în primul rând pentru perpetuarea speciei. Și nu este un clișeu!

Dezechilibru hormonal

Există într-adevăr oameni, femei și bărbați deopotrivă, care pot ignora acest instinct înlocuindu-l cu dragostea pentru Dumnezeu de pildă. Dar faptul că nu se mai gândesc la asta nu înseamnă că nu sunt afectați într-un fel sau altul. Așadar, de ce e rău? Înainte de toate, din pricina apariției unui dezechilibru hormonal. De aici, la femei, probleme precum instalarea unei menopauze timpurii, osteoporoză, probleme cardiovasculare. Ciclul menstrual e dereglat, apar sângerări abundente. Mai mult, ești predispusă la apariția chisturilor ovariene.

Răcești mai des

Se știe că aceia care fac sex cu regularitate secretă mai multă imunoglobulină A, un antigen care creste rezistența în fața  virusului gripal. Prin urmare, abstinența duce și la scăderea imunității.  Și nu numai în fața gripelor, dar și a altor boli mai grave, precum cancerul sau atacul cerebral.

Ești mai predispusă la depresie

Nu numai pentru că dispare respectul de sine, ci și pentru că apar neîncrederea în ceilalți și lipsa de concentrare. Pentru că oxitocina nu se mai eliberează, vei fi din ce în ce mai stresată, mai anxioasă, mai tristă. Faptul că nu eliberezi acele tensiuni despre care vorbeam la început te va face să fii mai închisă în tine, mai tensionată, mai (din nou) tristă.

5 semne că ai stat prea mult fără sex

nervozitate excesivă;

lipsa poftei de mâncare;

insomnii;

agresivitate;

fantezii sexuale frecvente.

Le-ai bifat pe toate? Nu mai re­curge la abstinență sexuală prelungită decât dacă ești obligată. Dacă altfel nu se poate, găsește o metodă să eliberezi tensiunea sexuală. Iar această metodă este, spun specialiștii, masturbarea. Altfel, problemele de sănătate psihică și fizică vor fi mai mari și mai dificil de gestionat.

Când e bine să faci o pauză

După ce ai avut o perioadă intens sexuală. Face bine atunci o pauză. De multe ori, asta duce la îmbu­nătățirea performanțelor sexuale (pe sistemul că, dacă mănânci mai rar căpșune cu frișcă, gustul lor ți se va părea mult mai bun).

O pauză e bună și atunci când sexul de împăcare e mult prea frecvent. Ai șanse să găsești soluția potrivită pentru excluderea cauzelor ce duc la certuri.

E bine și atunci când relațiile pasagere au ajuns să fie ceva la ordinea zilei. Mai bine un pic de pauză, până găsim omul potrivit.

3 motive întemeiate pentru abstinență

-motive religioase;

-unele boli psihice (depresia clinică, tulburare de anxietate socială);

-experiențe sexuale anterioare traumatizante

Nu trebuie să confundăm abstinența cu asexualitatea. Aceasta din urmă este pur și simplu lipsa nevoilor sexuale, iar asexualii, chiar dacă nu simt nicio emoție, fac sex fie pentru a-și satisface partenerul, fie pentru a avea copii.

„Sexualitatea nu este ceva pur instinctual; este fără îndoială o putere creatoare – ea este atât cauza principală ce stă la baza vieţii noastre individuale, cât un important factor în cadrul vieţii psihice.” C. G. Jung

Sursa

 

Distribuie articolul: