Medic rezident, asistent la Hospice Angelus Moldova și videoblogger. Iată o scurtă descriere a lui Petru Dodu sau „Doctor Țoi”, nume cu care apare în primul episod al vlogului lansat chiar ieri. Prin acest proiect, tânărul își propune să dezvăluie lucruri din viața doctorilor și să distrugă stereotipurile din acest domeniu. Ce subiecte a abordat în prima ediție, vedeți mai jos.

„Ideea proiectului constă în aceea că eu sunt un medic nonconformist. Societatea noastră este plină de stereotipuri, inclusiv ceea ce ține despre cum ar trebui să fie un medic. Dacă ești un medic care activează în Moldova nu înseamnă neapărat că ești corupt, că nu poți avea tatuaje sau nu poți să asculți muzică hip-hop. Sunt doar stereotipuri pe care vreau să le distrug. Vreau să scot în evidență problemele cu care se confruntă pacienții, dar și ceea ce ne încurcă pe noi – medicii să ne dezvoltăm ca profesioniști. Va fi un proiect care va permite să descoperiți viața unui medic, așa cum este ea, din culise”, spune Petru Dodu.

20799247_1969180399994148_2891175747116853758_n

În primul vlog, medicul a vorbit despre nopțile de studenție în care putea să adoarmă la… morgă, despre scrisul dificil de descifrat al doctorilor, dar și despre cât de important este mergem la medic atunci când avem o problemă de sănătate.

„Subiectul primului vlog nu va fi despre cele mai căutate întrebări din domeniul medicinei pe Google, cum ar fi întrebarea scrisă de un bunel: „Cum să mori ultimul din familie?” și nici a unei bunici: „Cum să dormi mai puțin de patru ore pe noapte?” și nici nu am să vă explic de ce sânii unei femei sunt de diferite dimensiuni”, zice Petru.

Episodul integral marca Doctor Țoi, îl vedeți mai jos:

Vlogul unui medic-rezident. Primul episod cu doctor Țoi. Sper să vă placă.

Urmează multe ediții despre sistemul medical din Moldova și problemele cu care se confruntă pacienții/medicii/asistenții medicali.

Este doar un început și am nevoie de susținerea voastră 😉

**
Dacă vă place, distribuiți și dați like. Nu uitați să mă urmăriți pe Instagram și pagina de Facebook:
https://www.instagram.com/petrudodu/

**
Locație: iHUB Chisinau, mulțumim pentru deschidere.

Posted by Petru Dodu on 12 August 2017

Foto: Facebook.com

Distribuie articolul: