O echipă de dansatori a lansat în premieră pentru Moldova, un show incendiar de lumini. Artă, stil de viaţă, mijloc de existenţă sau de distracţie, dansul este universal şi prezent mereu în viaţa noastră. În timp, el a cunoscut o evoluție considerabilă, iar pentru Marius Gorneț și Ionela Lungu a devenit un limbaj ascuns al sufletului, în care fiecare mișcare este un cuvânt.

Totul a pornit dintr-un vis, care de curând a prins viață

Dansul combină în cel mai plăcut mod mișcarea cu muzica și emoția, tocmai de aceea câțiva tineri de la noi au implementat o idee deosebită și originală. S-au inspirat de la chinezi, iar pentru a confecționa costumele au avut nevoie de inspirație, dar și de persoane de ajutor, precum croitoreasa și un tehnician-electric care i-au ajutat cu designul și programarea luminilor led. Iar la scurt timp visul lor a devenit realitate.

„Ideea a pornit din dorința de a face ceva nou în Moldova, iar fiindcă eu dintotdeauna am fost pasionat de dans și jocul de lumini, am decis să le combin. La acest proiect am lucrat câteva luni, timp în care am depus o muncă enormă și am dedicat nopți la rând, dar rezultatul a fost pe așteptate”, a povestit Marius Gorneț, fondator proiect.

Ce creează aceste două elemente îmbinate la un loc?

Show-ul reprezintă o creație artistică în care cele mai nebune sunete sunt completate de jocul magnific al fasciculelor de lumină. Astfel, în urma spectacolului de dans rămâi cu o adevărată explozie de emoții. Proiectul este unic prin combinația dintre costume, lumini și măști, iar personajul ales, Vendetta, deși în film este urât, are un suflet foarte bun.

‚‚Am ales „Vendetta”, deoarece ne-am dorit să demonstrăm că cea mai bună cale de a învinge concurența este munca în tăcere și acceptarea criticilor care, mai apoi, se dovedesc a fi adevărate surse de inspirații. Pentru noi acest dans este o expresie exterioară a spiritului interior”, a adăugat Ionela Lungu, co-fondatoare.

 

Everest – cel mai înalt punct al pământului !

Echilibru, spectacol și nebunie, acestea sunt calificativele care stau la baza proiectului și îl fac să fie unic. Tinerii sunt foarte entuziasmați, ambițioși și își propun să atingă cele mai înalte culmi, precum Everestul.

„Adevărata valoare a acestui show constă în faptul că, oamenii sunt cei care creează frumosul, iar noi am reușit să facem asta. Proiectul vine cu un mesaj și anume faptul că pentru a învinge întunericul, ceea ce în cazul nostru au însemnat critici, trebuie să crezi în lumină, adică în talentul tău interior și în puterea de a fi unic”, a menționat Alexandrina Vrînceanu, dansatoare.

 Autor: Rodica Popa, stagiară

Sursa foto: Facebook.com