Pandemia mi-a „furat” doza de adrenalină, fără de care nu am destulă motivație pentru a face anumite lucruri. Acum, când toți s-au obișnuit cu situația creată și au reînceput activitățile sale, încerc să recuperez „absențele” și să obțin cât mai multă adrenalină. Iată că recent, m-am pornit să descopăr ceva nou, zborul cu parapanta. 

Într-o duminică aparent călduroasă, am pornit după doza de emoții pozitive amestecate cu frica și indecizie. Zilele de octombrie s-au dovedit a fi însorite, dar cu un vânt generos, care cât pe ce să te ia de pe picioare. Am pornit fără multe așteptări, cu o stare foarte calmă și fără unele gânduri, știam doar că voi încerca ceva nou, activitate de care la majoritatea persoanelor le este frică.

Chișinău – Sîngera – Troița Nouă. Practic am ajuns la destinație, se văd parapantele pe un deal înalt și îndepărtat, încercăm să căutăm pe care drum trebuie de mers pentru a ajunge acolo. „Mergeți până la ieșirea din Troița Nouă, apoi veți face la stânga și veți merge pe un drum cu pietriș. Mergeți înainte până vedeți o gospodărie țărănească pe partea dreaptă, iarăși o veți lua la stânga și veți merge drept înainte circa 2 km, apoi ne veți vedea”, spune o doamnă cu glas plăcut, la telefon. Așa și procedăm. După câteva zile ploioase, drumul nu ne impresiona foarte tare, încă nu știam ce ne așteaptă după ce ieșim din automobil.

Ajunși pe acel deal, am văzut circa 10 parapante și de două ori mai mulți oameni, unii dintre care sunt pentru prima dată aici, ca și noi. După cum spuneam, zilele de octombrie sunt generoase la capitolul vânt. Trebuie să așteptăm încă două persoane până ne ajunge rândul, asta ar însemna 30-40 de minute în frig. Acestea probabil au fost cele mai lungi 30 de minute. În schimb, am putut admira peisajul.

A venit și rândul meu să zbor, emoții? Zero. Frică? Niciun pic. Am fost echipată cu toate cele necesare, instruită cum să acționez pe parcursul zborului și am pornit. Am ajuns aproape în cel mai înalt punct, vântul era puternic, dar acum era în favoarea noastră. Zborul durează 15-20 de minute și aceste clipe trec foarte rapid, fără să observi. Minunăția acestei experiențe este priveliștea pe care o admiri de la înălțime.