Se pare că și pe vreme de război oamenilor le vin idei de „afaceri”. Bărbații ucraineni, sunt ajutați să vină în Moldova și să scape de mobilizare. Aceștea doar trebuie să achite 5000 de euro pentru asta. 

Poliția ucraineană a reținut un bărbat originar din Odesa, care transporta ilegal în Moldova rezerviștii sau tinerii care au vârsta de mobilizare. Pentru serviciile sale, individul cerea 5000 de euro.

Potrivit realitatea.md, pentru a putea presta „serviciul”, persoana s-a înscris în rândurile forțelor de apărare teritorială. Astfel, a fost obținut un permis care îi permitea să circule cu vehiculul propriu și să transporte persoanele. Conform polițiștilor ucraineni, în caz de necesitate, în schemă erau atrași și complici. Responsabilii nu precizează numărul bărbaților care au fost aduși pe această cale în Republica Moldova.

Persoana a fost reținută de ofițerii Poliției ucrainene și polițiști în flagrant, împreună cu un „partener de afacere”. În momentul reținerii cei doi încercau să aducă în Republica Moldova doi rezerviști.

Sursa: realitatea.md

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: