Un nou proiect de susținerea morală a fost lansat de Ziua Lucrătorilor medicali. Este vorba despre un scuar dedicat medicilor din sectorul medical în contextul COVID-19. Ideea de a amenaja acest scuar aparține unei bănci comerciale și unei companii specializată în decorațiuni din Moldova, scrie AGORA.md.

Scuarul este situat în partea inferioară a Stradelei Pietonale. Elementul central al proiectului este un cub înconjurat de semisfere, iar pe cub pietonii sau vizitatorii pot lăsa mesaje de mulțumire pentru medici.

Pe părțile laterale ale elementului central va fi situată o zonă expozițională, unde vor fi expuse picturi ale copiilor, studenților cu accent pe implicarea medicilor. În cadrul proiectului, vor fi selectate cele mai reușite picturi, care vor fi înrămate și donate ulterior spitalelor implicate în lupta cu COVID.

„Ne dorim ca Scuarul să fie o sursă continuă de apreciere față de medici, prin mesajele lăsate pe cub, care ne vom strădui să ajungă și la medici, dar și prin picturile emoționante care vor fi expuse”, susțin autorii ideii.

Potrivit lor, în felul acesta speră ca oamenii să conștientizeze cât de important este rolul pe care îl are fiecare în stoparea pandemiei. Ideea Scuarului Medicilor s-a născut din recunoștință pentru lucrătorii din sectorul medical în contextul COVID-19, când situația se agravează, iar presiunea asupra medicilor devine tot mai mare.

Distribuie articolul: