Dacă tot rămâne actuală tendința de a purta barbă, un designer italian s-a gândit să conceapă o primă colecție de bijuterii destinate bărbaților care vor să-și accesorizeze podoaba facială!

Straniu sau nu, dar în spatele ideii se află o femeie – Valeria Stroukova. Designerul italian a fondat brandul K R A T O, iar prima sa colecție este acătuită din bijuterii masculine, pentru decorul bărbii.

Când m-am mutat la Milano din Toronto, am rămas surprinsă de câți bărbați cu barbă văd în acest oraș. Am descoperit că barba este un simbol al caracterului masculin și o modalitate perfectă de autoexprimare. Pe parcursul unui an întreg, m-am confruntat cu multe provocări și eșecuri de proiectare a bijuteriei pentru barbă perfecte. Am proiectat 3 forme: craniu, ancoră și cristal clasic”, spune autoarea invenției.

330b59f48d3358378508adb18921d8c8_original

Din spusele Valeriei, o barbă frumos accesorizată este un indicator al individualității, stilului și rafinamentului. Designerul susține că cea mai mare provocare a fost să conceapă un mod de fixare pentru aceste accesorii, iar soluția a venit în scurt timp, printr-o modificare de design: o clemă triunghiulară, spiralată, care practic se răsucește în firele de păr și se fixează în structura bărbii. Dacă vă întrebați despre cât costă, prețul unei bijuterii mici variază înte 30 și 70 eur, în funcție de caracteristici.

be99324b4345a179886bb2f6aa29a6b0_original

Primele bijuterii pentru barbă se adresează în primul rând bărbaților, al căror păr facial a atins lungimea de minim 3 cm. Pentru că proiectul încă are nevoie de susținere financiară, designerul i-a dedicat o pagină pe kickstarter.com.

Foto: kickstarter.com, Instagram

Distribuie articolul: