Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a comentat afirmațiile primarului Capitalei, Ion Ceban, referitoare la faptul că Guvernul ar fi redus bugetul Primăriei Chișinău și ar adăuga o nouă povară financiară asupra autorităților locale.

  „Ivan (Ceban) se pare că uitat să meargă la sesiunea de psihoterapie și azi dimineața la ședința primăriei iarăși l-a apucat „belka”. 

Pe canalul său de Telegram, Spînu a exprimat că în perioada recentă, Ion Ceban a adoptat o abordare populistă obișnuită, realizând doar acțiuni de suprafață cu scopul de a obține un al doilea mandat, conform Știri.md.

„Probabil cei care îți țin pantalonii de la Kremlin sunt mândri de tine. Acum dansează mai departe dacă poți. Te-ai împrumutat extrem de mult în primul mandat și acum trebuie să plătești. Banii nu mai ajung și probabil nici nu te mai poți împrumuta. Hai, publică toate împrumuturile luate de primărie în ultimii ani și care este statutul la fiecare”, a scris Spînu.

Șeful MIDR l-a îndemnat pe primarul Capitalei să se autoanalizeze, deoarece el este singurul responsabil de situația bugetului din Chișinău.

În replică, Ion Ceban a reacționat afirmând că circulara privind aprobarea Legii bugetului de stat pentru anul 2024 a fost transmisă de Ministerul Finanțelor către Primăria municipiului Chișinău și autoritățile publice locale în ultima zi lucrătoare din 2023.

Mai exact, vineri, în data de 29 decembrie 2023 aproape de ora 16:00, înainte de Revelion. În acea circulară erau incluși alți parametri bugetari decât cei care se conțineau în prima circulară a Ministerului Finanțelor nr. 06/2-07-73 din 28 august 2023 privind elaborarea și prezentarea proiectelor bugetelor locale pentru anul 2024 și estimărilor pentru anii 2025-2026, în baza cărora a fost elaborat inițial proiectul bugetului municipal Chișinău”, a scris Ion Ceban pe rețelele de socializare.

Primarul Capitalei a afirmat că pentru elaborarea proiectului de buget pentru anul 2024, acesta va fi actualizat conform parametrilor bugetari din ultima circulară primită la data de 29 decembrie 2023.

„Amintim că pe proiectul bugetului, dar și politica fiscală, practic nu au existat dezbateri de când sunt ei la guvernare”, a conchis Ion Ceban.

 

 

Distribuie articolul: