Din 1 Decembrie în Chișinău va fi simțită magia sărbătorilor de iarnă. În Grădina Catedralei „Nașterea Domnului” muncitorii din cadrul Î. M. „AGSV” au început instalarea Pomului de Crăciun. În acest an, cheltuielile sunt suportate de autoritățile locale, potrivit primarului general al municipiului Chișinău, Ion Ceban. 

Și în acest an bradul orașului va fi instalat în preajma Arcului de Triumf, iar în zilele următoare responsabilii urmează să pregătească toate jucăriile și decorațiunile care vor fi amplasate în jurul pomului.

De asemenea urmează să fie decorat Arcul de Triumf cu ghirlande, pomii de pe perimetrul acestuia cu diverse ghirlande și luminițe, tot acolo va fi instalat un gard decorativ, dar și Casa lui Moș Crăciun.

„Luminițele și zonele specificate vor fi amenajate și se vor aprinde beculețele treptat, nu toate în data de 1 decembrie. Pe tot parcursul lunii decembrie vom avea parte de surprize.

Evenimentele organizate de Primăria Chișinău sunt pentru a pune în valoare sărbătorile, dar și oamenii talentați pe care îi avem. Cert este că oamenii au obosit de situația pandemică. Respectiv, nu vrem ca sărbătorile de Crăciun și Anul Nou, atmosfera magică a iernii să lipsească din viața noastră. Vrem de sărbători un oraș de poveste!”, a spus Ion Ceban.

Potrivit edilului, se lucrează și la amenajarea străzilor, a aleilor și parcurilor. Vor fi decorate și unele unități de transport. De asemenea Ion Ceban a mai afirmat faptul că Guvernul a renunțat să participe la „pregătirea” orașului pentru sărbători.

Evenimentul de inaugurare a pomului va avea loc pe 1 decembrie între orele 17:15 și 18:45 și va fi transmisă live pe postul public de televiziune Moldova1. Încă nu a fost numită o cifră a costurilor alocate pentru amenajarea orașului.