Actriţa Paulina Zavtoni, femeia care la 79 de ani debordează de energie și joacă în spectacole în continuare este omul de la care avem ce învăța. Combină armonios actoria cu activitatea pedagogică și spune despre ele că sunt inseparabile. Are un stil și șarm aparte, pentru care nu în zadar i se spune printre colegi „Marlyn Monroe de Moldova”.

Despre scenă și lecțiile carierei de actriță a povestit artista poporului paulina Zavtoni într-un reportaj realizat de echipa Mercur Retrograd de la Tv8.

„Mama mea lucra la o grădiniță de copii, iar eu eram implicată la toate manifestările pe care le făceau pe atunci cu copii și asta m-a captat mereu. Când am mers la școală, în continuare mă chemau la manifestări. Iată că în toamna 2020 s-au împlinit 60 de ani de când sunt în teatru”, povestește actrița teatrului „Luceafărul” din Chișinău.

„Îmi place și profesia de profesoară și cred că ele sunt foarte bine legate între ele. Tot ceea ce ei învață la Academie mai apoi aplică în scenă, în viața culturală, oriunde activează. Am fost la nunțile lor, suntem colegi în teatru, țin legătura cu mulți dintre ei. În meseria de actor, însă nu toți au răbdare, asta lipsește unora. Să ai forța lăuntrică să spui „Stop, liniște” – este o artă”, crede Paulina Zavtoni.

Scena – și bucurie și tristețe

„Păcat că s-a pierdut Spiru Haret, partenerul meu de viață, care a plecat la ceruri acum 21 de ani. Eu cred că prin rolurile noastre, trebuie să învățăm oamenii să iubeacă viața. Asta fac pe scenă. Dar am aici și emoții pozitive, că am jucat în atâtea spectacole și ne-a aplaudat lumea când ieșeam pe final… Însă tot de pe scena aceasta am petrecut mulți și colegi, inclusiv pe Spiru Haret, sicriul căruia a stat pe scena asta – și e foarte durut”, recunoaște în final actrița cu peste 60 de ani de experiență în teatru.

Sursa Video: Tv8
Foto: Unitem.md