Într-o postare recentă pe blogul său, Alina Russu notează: „Vreau sa menționez patru calități care scot în evidență abilitatea femeii de a pune nevoile soțului mai presus de ale ei. Oare nu așa spune un proverb al înțeleptului Solomon: ”Cine este smerit cu duhul capătă cinste”.” Bloggerița ne aduce câteva exemple concrete prin care demonstrează cum poți fi prețuită de soțul sau iubitul tău pentru ceea ce ești.

„Dacă ești femeie, atunci:

Vrei să fii PREȚUITĂ! Vrei să fii ONORATĂ!

Și dacă vrei asta cu adevărat, atunci:

  1. Nu te superi la tot pasul și nu ții supărarea. Nu te aștepți ca el să ghicească de ce ești supărată. Supărarea e un vierme mic care distruge o relație pe dinăuntru. La suprafață arată bine, dar pe dinăuntru totu-i stricat. Răul care l-a făcut se vede abia după ce e prea târziu să mai repari ceva.
  2. cuplu fericireNu ești geloasă când interacționează cu alte femei. Sub gelozie se ascunde frică și subestimare. Te îndoiești de valoarea ta și ți-i frică să nu-l pierzi. Renumita cântăreață din anii 50, Lorreta Lynn, avea un cântec care s-ar traduce cam așa:

„Nu ești suficient de femeie ca să-mi iei bărbatul
Femei ca tine sunt câte vrei, le cumperi oriunde
Uneori bărbații pot fi atrași de ce n-au nevoie,
Chiar dacă se mai uită la tine, e îndrăgostit de mine,
Ca să mi-l iei tu, va trebui ca eu să mă dau la o parte,
Dar eu n-am de gând să mă mișc de aici”

3. Ești disponibilă când are nevoie de tine. Ești gata să-l ajuți când te roagă ceva. O faci pentru că-ți pasă de problema lui. Asta înseamnă de cele mai multe ori să lași ceva din mână, să te oprești din ceea ce crezi tu că-i mai important de făcut, și să-l ajuți pe el. Este un mod de a-i arata respect, iar „respectul față de un bărbat este apogeul feminității”. O femeie înțeleaptă înțelege adevărul care se ascunde în spatele acestor cuvinte.”

Calitatea cu nr. 4, dar și un gând prețios de încheiere în găsiți pe AlinaRussu.com.

Foto: squarespace.com

Distribuie articolul: