Tradițiile și obiceiurile neamului nostru sunt la loc de cinste la Shopping MallDova. În ajunul Zilei Naționale a Portului Popular, unicul centru comercial de nivel european din țară a lansat o expoziție de costume tradiționale – produs al mândriei naționale – care poate fi vizitată până pe 15 iunie.

Natalia Rogovschii, director Marketing și PR: „Sărbătoarea „Zilele Portului Popular” este organizată, în premieră, la Shopping MallDova. Ne-am propus să promovăm identitatea culturală a neamului nostru, arta populară și patrimoniul cultural imaterial al țării noastre, organizând o expoziție de costume populare. Ne bucură faptul că vizitatorii centrului comercial sunt profund impresionați de piesele vestimentare unice expuse, majoritatea datând din secolele XVIII-XX.”

Cele 15 costume naționale impresionează prin diversitatea motivelor brodate și istoria pe care o poartă în spate. La fel de admirate au fost și elementele rustice, caracteristice gospodăriei țărănești: Casa Mare, gardul din nuiele, baloții de paie și uneltele folosite de țărani în viața de zi cu zi.

Lilu, prezentatoare: „Expoziția de costume populare este o inițiativă frumoasă din partea Shopping MallDova – un loc caracterizat de inovație și noutate. Astfel, organizatorii readuc în atenția vizitatorilor cele mai frumoase lucruri pe care le are un popor –  tradițiile sale. Cei care își respectă obiceiurile înseamnă că au conștiință de sine și au un viitor.”

Doina, vizitatoare: „Este pentru prima dată când un centru comercial face o expoziție de piese populare. Este o inițiativă lăudabilă, mai ales că ia noastră este o piesă unică în lume, care trebuie promovată și purtată cât mai des.”

Galina, vizitatoare: „Mă bucur enorm de mult că astfel de activități se organizează la noi în țară. Astfel putem promova tradițiile noastre, portul popular.”

Felicia, vizitatoare: „Expoziția costumelor populare bucură ochii tuturor vizitatorilor. O astfel de sărbătoare este un motiv în plus de a ne reaminti de tradițiile noastre populare.”

Tatiana, vizitatoare: „M-au impresionat costumele pentru că sunt extrem de diferite, dar toate fac parte din istoria și tradiția noastră.”

Neel, turistă: „Este o combinație superbă a dansului, a muzicii și a culturii. Sunt bucuroasă că am trecut pe aici și am avut o astfel de experiență.

Vernisarea expoziției a fost caracterizată de o atmosferă autentică, întreținută de un program artistic din care nu au lipsit cântecele și dansurile populare. Cei mai activi vizitatori au plecat acasă cu valize pentru călătorii, după ce au participat la tombolă.

Vino până pe 15 iunie să celebrezi  tradițiile neamului nostru alături de Shopping MallDova!

P.

Distribuie articolul: