Se pare că războiul e încurajat și chiar susținut de Patriarh. Conform ziare.com, Patriarhul Kiril al Rusiei i-a încurajat pe ruși să meargă la război, după mobilizarea militară anunțată de Kremlin. 

Patriarhul Kiril a îndemnat rușii să nu le fie frică de moarte pe fondul mobilizării:

„Mergeți cu curaj să vă îndepliniți datoria militară. Și nu uitați că, dacă veți muri pentru țara voastră, veți fi cu Dumnezeu în împărăția Sa, în glorie și în viața veșnică”, a afirmat Kiril, potrivit știripesurse.ro.

Amintim că anterior Patriarhul Kiril i-a îndemnat pe ruși să nu-i considere pe ucraineni dușmani.

Astăzi, Patria noastră, Rusia, Rusia istorică, trece prin încercări grele. Știm ce se întâmplă în Ucraina. Știm ce pericol planează asupra poporului ucrainean, pe care încearcă să îl reformeze, să facă un stat care este contrar Rusiei, ostil Rusiei. Este foarte important ca în inimile noastre să nu existe sentimentul că există un dușman. 

Trebuie să ne rugăm astăzi ca Domnul să întărească sentimentele frățești ale popoarelor din Sfânta Rusie, astfel încât unitatea Bisericii noastre să devină și mai puternică, ceea ce este cu adevărat o garanție a păcii în întinderile Rusiei – motiv pentru care prăbușirea țării noastre a început cu încercări de a rupe Biserica, de a crea schisme și separări. Dușmanul știa că acest punct trebuie lovit. Și, deși am suferit pierderi și în Ucraina a apărut o schismă periculoasă, păcătoasă și fără har, dar în același timp credința ortodoxă este păstrată acolo”, a afirmat Kiril.

La 21 septembrie președintele rus, Vladimir Putin, a semnat un decret privind mobilizarea parțială în țară. Într-o alocuțiune adresată rușilor, el a menționat că linia de contact în zona de operațiune militară specială „depășește o mie de kilometri”, forțele aliate confruntându-se „nu doar cu formațiuni neonaziste, ci de fapt cu întreaga mașinărie militară a Occidentului colectiv”, care ar amenința însăși existența Rusiei.

Războiul din Ucraina a intrat într-o nouă fază, după ce președintele Putin a susținut un discurs în în care a anunțat mobilizarea militară parțială a 300.000 de cetățeni ruși. Tot mai multe persoane încearcă să fugă din țară. Imediat după aflarea veștii, numeroase zboruri de ultim moment au fost rezervate către orașe străine, precum Istanbul (Turcia), Dubai (Emiratele Arabe Unite), Belgrad (Serbia) și Erevan (Armenia). Costurile pentru un bilet sunt foarte ridicate, de cele mai multe ori de ordinul miilor de euro pentru o singură călătorie. Cu toate acestea, la câteva minute după anunț au fost epuizate biletele de avion pentru această zi, anunță presa din Rusia pe rețelele sociale.

Distribuie articolul: