Este un eveniment care marchează încheierea campaniei “Protejează familia de violență”, care a avut drept scop prevenirea și combaterea violenței în familie. Cu ocazia acestui eveniment se organizează un concert în Scuarul Catedralei din Chișinău unde vor evolua mai mulț artiști din țară.

În cadrul unei conferințe de presă „Păstrați iubirea. Protejați familia de violență” s-a discutat despre prevenirea și combaterea violenței în familie promovate de campania cu aceeași denumire. Campania a fost  organizată și sprijinită de Asociația Promo-LEX, Centrul de Reabilitare a Victimelor Torturii „Memoria”, Asociația împotriva Violenței în Familie „Casa Mărioarei”, în parteneriat cu Inspectoratul General al Poliție al MAI.
 unnamed
Jurista Promo-LEX, Lilia Potâng a vorbit despre desfășurarea campaniei „Protejați familia de violență”:

„Campaniile sunt desfășurate anual. Mergem, de obicei, în mai multe localități din țară pentru a informa și sensibiliza populația privind fenomenul violenței. Scopul este informarea potențialelor victime despre legislația în vigoare, care sunt măsurile de protecție, care sunt pedepsele pentru agresori. Și nu în ultimul rând, care sunt serviciile gratuite de care pot beneficia victimele violenței în familie”.

În cadrul campanie s-a dezvoltat un nou concept, și anume prevenirea violenței prin artă. Aceasta reprezintă o manieră mai pozitivă și cu acest scop are loc organizarea concertului din Scuarul Catedralei.

Daniela Buzatu, reprezentanta Inspectoratului General al Poliției:

„Din punct de vedere juridic, familia este acea unitate unde sunt instituite anumite drepturi și obligații. Din păcate, constatăm că din cauza unor conflicte, agresiune sau acel  nivel scăzut de educare generează violența în familie”

În funcție de amplasare teritorială, cei de la Inspectoratului General al Poliției au selectat 10 raioane din republică unde au mers și au informat despre promovarea măsurilor de protecție care le oferă cadrul legislativ:

„Am familiarizat cetățenii despre violența în familie, despre riscurile comiterii unor așa fapte, am vorbit copiilor despre când pot apela la poliție dacă au fost agresați de părinți”, mai adaugă Daniela Buzatu.

Nu uitați, sâmbătă, 24 iunie, ora 18.00, în Scuarul Catedralei „Nașterea Domnului” va avea loc Concertul „Păstrați Iubirea. Protejați familia de violență”. În programul concertului vor evolua: Mariana Bulicanu, Eva Timuș, Tania Cerga, Vitalie Advahov, Andrei Glavan, Ghiulnara Răileanu, Tatiana Vârlan, Igor Țurcan, Surorile Osoianu, Guz, Copii și profesori de la Liceul “Ciprian Porumbescu”, Orhestra simfonică, dirijor Dumitru Cârciumaru.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Primăriei municipiului Chișinău, Direcția Cultură.
În caz de ploaie, concertul va avea loc la Filarmonica Națională. Campania este desfășurată de către Asociația Promo-LEX, împreună cu Centrul de Reabilitare a Victimelor Torturii „Memoria”, Asociația împotriva Violenței în Familie ”Casa Mărioarei”, în parteneriat cu Inspectoratul General al Poliție al MAI, în perioada 15 mai – 25 iunie 2017.
Proiect finanțat de Uniunea Europeană.

Sursa video: Asociația Promo-LEX

Distribuie articolul: