Preparat italian delicios, pastele sunt mereu solicitate pe mesele noastre. Făina din soiuri tari de grâu conţine mai puţin amidon şi gluten, dar mai multe proteine, decât cea din soiurile de grâu moale, iată de ce este recomandat să alegem pastele integrale în locul celor clasice.

Nutriționista, Veronica Racu menționează despre faptul că adevăratele paste făinoase sunt bogate în fibre vegetale. Celuloza nu este asimilată, dar are proprietăţi excelente de absorbţie şi elimină din organism substanţele reziduale, sărurile metalelor grele şi toxinele, îmbunătăţeşte funcţionarea tractului digestiv în ansamblu.

„Pastele sunt permise într-un regim de slăbire. Combinații corecte: Pastele pot fi consumate sub formă de salată rece, alături de ingrediente precum tonul, porumbul, fasolea sau roșiile. Pastele cu sos roșu pot fi consumate cu piper cayenne pentru accelerarea metabolismului și stimularea arderilor calorice.

Combinații greșite: diferite sosuri nesănătoase, cu cașcaval, unt, carne grasă( de porc ).

Putem să mâncăm paste în fiecare zi doar dacă le mâncăm la prânz și nu depășim gramajul permis. Copiii la fel, doar ținem cont să fie fără gluten (combinație din făină de orez și porumb) chiar de la 10 luni”, susține nutriționista.

Pastele sunt bogate în vitamina E, vitamina frumuseţii, care previne apariţia ridurilor şi altor semne de îmbătrânire a pielii. De asemenea, include vitamine din grupa B, responsabile pentru sănătatea pielii şi părului.

  •  a) „Atenție mare la conținutul de proteine. Cu cât e mai înalt gradul de proteine, cu atât sunt mai calitative pastele.
  • b) Pastele de bună calitate trebuie să aibă culoarea galbenă intensă, fără pete albe sau crăpături.
  • c) Pe ambalajul pastelor de calitate, neapărat este indicată cantitatea de proteine (între 7-9 grame de proteine la 80 de grame de paste).
  • d) Ai grijă ca ambalajul să fie transparent, prin care să poți aprecia aspectul și calitatea pastelor. Alegem pastele din soiuri dure”, a mai spus nutriționista.

Pastele pot fi integrate într-o dietă de slăbire din trei motive principale:

  • Aportul lor de calorii este redus: pastele sunt sărace în calorii și lipide (în jur de 90 kcal la 100 g). Prin urmare, nu te îngrașă în ciuda nivelului ridicat de carbohidrați.
  • Indicele lor de sațietate este ridicat: pastele taie foamea, evitând astfel gustarea în timpul zilei. Acest lucru este mai adevărat pentru pastele de grâu integral care au mult mai multe proteine, un nutrient care umple stomacul.
  • Aportul lor de zaharuri lente: Acestea furnizează energie toată ziua. Pastele sunt, de asemenea, digerate foarte lent, fără a crește nivelul de insulină, hormonul care promovează senzația de foame.

În lume, există peste 600 de tipuri de paste!

 

 

Distribuie articolul: