Trebuie să o încercați și voi!

Ingrediente (pentru 2 porții):

  • 2 pastele tale preferate (poți folosi orice paste dorești)
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 linguri ceapă tocată
  • o cană de sos de roșii
  • o lingură de vodka
  • o cană de smântână pentru gătit sau frișcă
  • o linguriță fulgi de chili
  • o lingură de unt
  • sare și piper, dupa gust
  • parmezan (opțional)
  • busuioc proaspăt (opțional)

Preparare:

Pune apă într-o oală încăpătoare și las-o la foc mare. Când începe să fiarbă, adaugă puțină sare și gătește pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Dacă vrei să obții paste al dente, lasă-le la fiert cu un minut mai puțin decât durata menționată pe pachet.

Cât timp apa pentru paste fierbe, încinge o tigaie mare și pune uleiul de măsline. Toacă ceapa și usturoiul mărunt, apoi adaugă-le în tigaie. Lasă totul să se gătească timp de 1-2 minute sau până când ceapa este translucidă.

Apoi, adaugă în tigaie sosul de roșii și lasă totul să se gătească, până obții o nuanță caramelizată. Este timpul să adaugi vodka! Dacă nu dorești, poți omite acest pas. Odată ce alcoolul s-a evaporat, adaugă smântână pentru gătit și fulgii de ardei iute. Dacă adori mâncarea picantă, poți să suplimentezi cantitatea. Dacă nu, adaugă doar jumătate de linguriță sau înlocuiește-i cu puțin piper.

Încearcă și: Melci din clătite cu ciuperci, cașcaval și ouă. Preparatul-vedetă atât la masa festivă, cât și la micul dejun (Video)

Mai gătește sosul la foc mic, până când devine omogen, apoi adaugă sare după gust. În continuare, pune pastele fierte peste sos, fără să le scurgi foarte bine. Apa în care au fiert conține amidon, care va oferi un plus de consistență cremoasă. Adaugă și o lingură de unt, apoi amestecă totul și oprește focul.

Pune pastele în boluri, apoi presară deasupra parmezan și busuioc proaspăt. Poftă bună!