Fabrizio Innocenti, bucătar-șef la restaurantul Guelfi & Ghibellini de la Relais Santa Croce din Florența, gătește aproape toată viața. Pasiunea și talentul său este bucătăria toscană, majoritatea rețetelor, așa cum este cazul în familiilor italiene, au fost predate de către bunica sa. Pastele cu piept de porc și roșii este una dintre rețetele pe care le-a împărtășit publicului larg. 

Ingrediente

  • 400 g de paste
  • 100 g de piept de porc
  • 600 g de roșii coapte și usturoi
  • 10 g de pătrunjel mărunțit
  • ulei de măsline și sare după gust

Mod de preparare

Taie mărunt usturoiul, iar pieptul de porc în slice-uri. Prăjește carnea cu usturoiul și roșiile pe ulei de măsline circa 15 minute, adaugă sare după gust. Fierbe pastele în apă sărată până la etapa Al dente. Pastele fierte se vor adăuga în tigaie, peste sosul obținut, adaugă pătrunjelul și amestecă bine. Lasă pe foc încă circa 4 minute.

Poftă bună!

Sursă: marieclaire.ru