În perioada 25 noiembrie - 10 decembrie, Parlamentul desfășoară campania cu genericul „ALEGE o viață fără violență”. Cu ocazia lansării campaniei, președintele Parlamentului Andrian Candu a adresat un mesaj video, în care îndeamnă cetățenii să se implice în lupta împotriva violenței.

„Mi-ar plăcea să spun că în anul 2017 niciun bărbat nu hărțuiește și nu bate femeia, dar, din păcate, femeile sunt omorâte în bătaie în țara noastră. Iată de ce apelul meu este adresat nu doar celor care trăiesc în calvarul violenței domestice, mă adresez celor care aud țipete peste perete, celor care cunosc familii unde bătaia este un instrument de comunicare. Parlamentul va continua să monitorizeze subiectul, dar, cel mai important este să monitorizați și voi. Suntem obligați să ne implicăm, să alertăm poliția, să sprijinim femeile și să le ajutăm să depășească statutul de victimă. Această problemă ne privește pe noi toți și faptul că eu nu-mi bat soția nu-mi dă dreptul să stau deoparte”, a declarat Andrian Candu.

În perioada 25 noiembrie – 10 decembrie, Parlamentul va desfășura o campanie de informare și sensibilizare a publicului în această problemă. Deputați și deputate vor transmite mesaje prin care vor încuraja oamenii să se implice. Pe data de 13 decembrie, Parlamentul va organiza audieri publice pe marginea Raportului anual privind combaterea violenței împotriva femeilor.

Totodată, Legislativul a anunțat concurs de mesaje video în cadrul campaniei antiviolență. Concursul se va desfășura în perioada 15-30 noiembrie 2017.  Pentru a participa la concurs, toți doritorii urmează să expedieze o înregistrare video, cu durata maximă de 2 minute, în care să militeze împotriva violenței. Autorii celor mai inspirate spoturi vor fi premiați. Înregistrările video, însoțite de datele de contact, pot fi expediate pe adresa de e-mail vizite@parlament.md până pe data de 30 noiembrie 2017.

Citește și:  16 zile de activism pentru combaterea violenței împotriva femeilor! Află toate detaliile despre campania ONU

Distribuie articolul: