La 2 august 2017, Judecătoria Hînceşti a finalizat examinarea cauzei penale, expediată în instanță de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale, privind învinuirea a trei persoane pe faptul traficului de copii. Potrivit dispozitivului sentinţei, doi cetățeni ai Republicii Moldova au fost condamnaţi la 15 şi respectiv 17 ani închisoare, iar cet. Germaniei la – 18 ani închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

În total – 50 de ani de închisoare pentru toți cei trei adulți implicați în cazul de acum câteva luni, transmite într-un comunicat Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale.

Inculpaţilor li s-a incriminat faptul că, în perioada de timp sfârşitul anului 2016 și până la 15 februarie 2017, doi cetățeni ai Republicii Moldova, părinţi ai unui minor de 12 zile, au primit plăți şi beneficii de la o cetățeancă a Germaniei, pentru a obţine de la aceștia consimţământul în vederea transmiterii bebeluşului ultimei. Femeia, după ce a primit copilul, l-a adăpostit pe parcursul a 8 zile într-un apartament închiriat în mun. Bălți şi ulterior, l-a transportat până la Punctul de Trecere a Frontierei de Stat Leuşeni – Albiţa, direcția ieșire, destinația fiind Germania. Acţiunile date au fost comise în scopul adopţiei ilegale.

Cauza a fost investigată de către procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, care au şi reprezentat învinuirea în instanţa de judecată.

Sentinţa este cu drept de atac la Curtea de Apel Chişinău, dar procurorii o consideră echitabilă faptelor comise de către inculpați.

Poză simbol: targovistenews.ro

Distribuie articolul: