Primăria Chișinău atenționează părinții că nu este nevoie să se deplaseze în incinta instituțiilor școlare pentru a depune dosarele de înmatriculare a copiilor în clasa I, scrie AGORA.md. Cererile vor fi înregistrate pe platforma „escoala.chișinău.md”.

În Chișinău, părinții își vor putea înscrie copiii la școală în clasa I, pe platforma online „escoala.chișinău.md”, integrată pe biblioteca digitală „educatieonline.md”.

Prima etapă de înscriere se va realiza în perioada 21 mai – 19 iunie când vor avea loc depunerea cererilor în regim online. Este de menționat că dosarele se acceptă în conformitate cu districtul școlar.

Setul de documente necesare pentru înscrierea copiilor la școală:

  • Cererea de înscriere,
  • Buletinul de identitate a părintelui sau a reprezentantului legal,
  • Certificatul de naștere a copilului.

Totodată, autoritățile municipale subliniază că pe platforma online sunt tutoriale video pentru părinți în care este demonstrat modul de depunere a dosarelor școlare.

Ulterior, la 19 iunie vor fi publicate pe platforma „escoala” locurile libere rămase după depunerea actelor în prima etapă. A doua etapă va fi organizată în perioada 22 iunie- 28 august pentru locurile rămase.

Amintim că anterior ministrul Educației Igor Șarov, anunțând termenii de înscriere la școală, a menționat că în acest an părinții nu vor fi obligați să prezinte certificatul medical al copiilor sau raportul de evaluare al maturității școlare până la începutul anului de studii.

Sursa: AGORA

Foto: Pexels.com

Distribuie articolul: