Pentru deținătoarele unui păr rar și fin, lipsit de volum, acest lucru este deseori un adevărat chin. Este greu de aranjat așa încât să arate bine, iar onduleurile medii sau mășcate se întreaptă imediat ce ai ieșit din salon, pe când cele mărunte rareori se așează într-o coafură drăguță. Nici șamponurile uscate, spray-urile pentru texturare nu prea ajută. Totuși tunsoarea potrivită are capacitatea de a transforma radical părul fin, iar tunsorile scurte sunt excelente pentru acest tip de păr. Iată câteva exemple oferite de eva.ro.

Un păr mai scurt înseamnă mai mult volum și mai puțin timp petrecut în fața oglinzii pentru a te coafa. Iată ce tunsori pentru părul fin să încerci:

Microbob

Microbobul este o opțiune excelență pentru părul rar sau fin. Nu doar că adaugă un plus de volum, dar are și capacitatea de a face orice ținută să pară și mai cool. “Dacă părul tău este fin și are tendința de a se ridica de la rădăcini și nu de a sta lipit de scalp, atunci cere un microbob, completat de șuvițe tunse inegal”, declară pentru whowhatwear.co.uk hairstilistul Mark Lendon.

Citește și: 3 moduri de a coafa părul dacă ai o tunsoare bob, explicate de hairstylist (Video)

„Astfel vei obține un lifting natural la rădăcini care adaugă volum.

Evită șuvițele scurte în scări care pot reduce greutatea părului în zone nedorite, afectând rezultatul final”, adaugă specialistul.

Cele mai multe femei s-au gândit cel puțin o dată să-și facă o tunsoare bob. “Dacă ai părul fin și ceva textură, orice lungime de bob va arăta bine pentru că va crea dimensiune și va face ca părul să arate mai voluminos, în special dacă ajunge până la nivelul claviculei”, mai spune specialistul.

Pixie

Poate ți s-a întâmplat să mergi pe stradă, să observi o persoană cu o tunsoare pixie fenomenală și să-ți spui că ai vrea să încerci și tu acel look.

De cele mai multe ori nu avem curajul de a ne duce intenția până la capăt, dar dacă ai părul rar, merită să iei serios în considerare această opțiune.

“Părul fin poate părea și mai rar dacă este prea lung sau prea scurt, deci este important să alegi lungimea potrivită care să se potrivească texturii și densității părului. O tunsoare pixie delicată arată excelent pe părul foarte fin pentru că îl va face să pară mai bogat datorită dinamismului acestei tunsori”, spune specialistul.

Înainte de a caută nerăbdătoare imagini cu tunsori pixie pe Instagram sau Pinterest trebuie să știi că acest stil vine și cu un avertisment din partea specialiștilor.

“În cazul părului fin nu recomand bretonul pentru că poate sta lipit de față și se separă ușor. Este valabil și în cazul tunsorilor pixie, în special dacă părul tău este foarte fin și se îngrașă ușor. Riști ca părul să se separe și să expună scalpul”, avertizează hairstilistul.

Vârfuri tăiate drept

Vârfurile tăiate atât de drept încât să fie aproape imposibil de ondulat devin o alegere excelentă pentru părul fin. Îți poți lăsa părul drept sau poți crea onduleuri lejere cu vârfuri drepte, un look interesant și modern. Este o alegere bună și în cazul în care preferi să-ți lași părul ceva mai lung, peste nivelul umerilor.

„Dacă vrei să îți lași părul lung, alege o cărare adâncă și vârfuri bine definite. Acest truc oferă senzația de mult păr și ridică părul de la rădăcină”, spune specialistul.

Aceeași lungime fără șuvițe inegale

Dacă ai părul fin șuvițele inegale nu sunt o variantă bună pentru tine. „Pentru clientele cu părul rar și fin, este de preferat o tunsoare în care părul are aceeași lungime, fie că este un bob sau părul până la nivelul umerilor. În acest fel părul va părea mai des”, declară hairstilistul.

Sursa: eva.ro.

Foto: Pexels.com