Sfârșitul peregrinărilor și coșmarului birocratic pentru obținerea documentelor necesare este aproape. Cel puțin, asta își propune Ministerul Muncii, care va lansa mâine Ghișeul Unic pentru serviciile din domeniul muncii și protecției sociale. Acest proiect pilot are ca scop facilitarea accesului cetățenilor la informații și documente necesare.

Ministerul Muncii și Protecției Sociale a semnat un Acord de Colaborare cu instituțiile și structurile subordonate, precum și cu Casa Națională de Asigurări Sociale, pentru a testa acest mecanism de prestare a serviciilor în domeniul muncii și protecției sociale, bazat pe principiul Ghișeului unic. Lansarea proiectului pilot va avea loc pe 12 februarie, iar testarea Ghișeului unic va fi realizată la Casa Teritorială de Asigurări Sociale din sectorul Botanica al Capitalei.

Ghișeul Unic este un sistem care facilitează accesul rapid și convenabil al cetățenilor la informații și servicii publice în domeniul muncii și protecției sociale, într-un singur punct de acces, adaptat nevoilor beneficiarilor, prin implementarea unor practici și instrumente inovatoare. În cadrul Ghișeului unic, vor fi oferite nu doar serviciile CNAS, ci și cele din domeniul muncii și protecției sociale, prestate de instituțiile subordonate Ministerului Muncii și Protecției Sociale, cum ar fi Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, Consiliul Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă, Centrul Republican Experimental de Protezare, Ortopedie și Reabilitare, Agenția Teritorială de Asistență Socială Centru și Inspectoratul de Stat al Muncii.

Distribuie articolul: