Atunci când urmăriți o dietă pentru slăbit, este important să alegeți alimente cu conținut scăzut de calorii și să vă asigurați că obțineți suficienți nutrienți. În general, pâinea nu este recomandată în dietele pentru slăbit, dar există opțiuni mai sănătoase care pot fi incluse într-un plan alimentar sănătos.

Iată câteva opțiuni de pâine care pot fi incluse într-o dietă de slăbit:

  1. Pâine integrală: pâinea integrală este o opțiune mai sănătoasă decât pâinea albă, deoarece conține mai mulți nutrienți și fibre. Fibrele ajută la menținerea sațietății, ceea ce poate ajuta la reducerea cantității de alimente consumate.
  2. Pâine din cereale integrale: această pâine conține mai mulți nutrienți și fibre decât pâinea integrală, ceea ce o face o opțiune mai sănătoasă pentru o dietă de slăbit.
  3. Pâine din nuci și semințe: această pâine poate fi făcută din semințe și nuci, care sunt bogate în proteine și grăsimi sănătoase. Aceasta poate ajuta la menținerea sațietății și la reducerea consumului de alimente procesate.
  4. Pâine fără gluten: dacă sunteți intoleranți la gluten sau doriți să evitați glutenul, puteți opta pentru pâine fără gluten.

Totodată, există rețete de pâine, fără făină și ulei, pe care le puteți prepara acasă și care nu îngrașă. În rândurile de mai jos veți găsi o rețetă rapidă de pâine dietetică, inspirată din dieta ketogenică.

Pâine ketotogenică fără făină

Aceasta este cea mai bună rețetă de pâine ketogenică pe care  trebuie să o încerci, nu vei fi dezamăgită. Pâinea keto este crocantă la suprafață și are o textură moale, ceea ce este destul de rar pentru pâinea fără gluten și fără cereale. Carbohidrații din această pâine sunt 90% fibre, datorită ingredientului principal, semințele de psyllium.

Ingrediente

  • 5 linguri de semințe de psyllium – măcinate fin
  • 1 1/2 cană de migdale măcinate fin
  • 1 plic praf de copt
  • 1 linguriță sare
  • 1 lingură ceapă deshidratată măcinată fin- opțional
  • oregano uscat
  • 1 cană de apă
  • 2 lingurițe de oțet de mere
  • 1 ou
  • 2 albușuri

Mod de preparare

  1. Cuptorul se preîncălzește la 180 de grade. Apa se pune la fiert. Va fi nevoie de apă fierbinte la prepararea aluatului.
  2. Într-un bol se amestecă ingredientele uscate psyllium, migdale măcinate fin, sare, praf de ceapă și praf de copt.
  3. Într-un castron mic, se mixează oul, cele două albușuri și oțetul de mere.
  4. Compoziția de ouă se adaugă peste ingredientele uscate, apoi apa fierbinte, și se continuă amestecul cu mixerul electric până se omogenizează complet ingredientele. Aluatul nu trebuie amestecat prea mult, pentru a nu se întări la coacere.
  5. Aluatul format se modelează sub forma potrivită pentru tava de copt. Fie alungită, sub formă de pâine, fie modelați mai multe bile, pe care le turtiți sub formă de chifle.
  6. Pâinea se așază în tava, tapetată cu hârtie de copt și se dau la cuptor pentru 45-50 de minute.
  7. Pâinea se lasă la răcit complet, pe un grătar înainte de servire.

Distribuie articolul: