Ploaia puternică din seara zilei de 9 august a produs mai multe pagube. În special au fost create pagube pentru infrastructura rutieră. Ion Ceban a anunțat pe pagina sa de Facebook, că este vorba despre deteriorări ale carosabilelor și marginilor de drum, deteriorarea rețelelor pluviale, blocarea colectoarelor pluviale în urma spălării aluviunilor. 

Printre pagube se mai numără și infiltrarea apelor pluviale în corpul drumului, provocând cedări de fundație și alunecări de teren în zona rambleurilor, spălarea materialelor de umplutură în zonele afectate de intervenții la comunicații, dislocarea asfaltului pe arii extinse, tasări și surpări pe trotuare.


Așadar, echipele de intervenție din subordinea Direcției Transport Public și Căi de Comunicație au identificat mai multe pagube aduse infrastructurii rutiere municipale:

– deteriorări ale carosabilelor și marginilor de drum;

– deteriorarea rețelelor pluviale;

– blocarea colectoarelor pluviale în urma spălării aluviunilor;

– infiltrarea apelor pluviale în corpul drumului, provocând cedări de fundație și alunecări de teren în zona rambleurilor;

– spălarea materialelor de umplutură în zonele afectate de intervenții la comunicații;

– dislocarea asfaltului pe arii extinse;

– tasări și surpări pe trotuare.

La sistemul de iluminat public au fost aduse următoarele prejudicii: 

– deteriorarea și prăbușirea pilonilor;

– ruperea și căderea cablurilor de la rețeaua electrică;

– inundarea dulapurilor de control și scoaterea din funcțiune a semafoarelor.

„În timpul averselor a fost afectată și circulația transortului public. Crengile și copacii prăbușiți pe carosabil au creat obstacole pentru deplasare, mai multe rute de troleibuz înregistrând întârzieri de la orarul stabilit, iar altele staționând.

La fel, au fost ratate 7 curse de autobuze de pe rutele urbane și suburbane. Obstacolele au fost înlăturate de urgență și circulația transportului restabilită.

Consecințele ploii violente urmează a fi lichidate în termen de până la 3 zile. Valoarea pagubelor se estimează”, a scris Ion Ceban. Distribuie articolul: