Otilia Mihailov este fondatoarea brandului M.O. Privée și vrea să aducă în modă mai mult stil, atitudine și un accent personal bine imprentat. Tânăra este una dintre designerii care participă anul acesta la MândrIA 🌷 – concurs lansat de Klumea cu tema „Rochia mamei”. A ales să-i dea o nouă viață rochiei pe care a purtat-o bunica ei, iar noi am fost curioși cum s-a inspirat, ce planuri are și unde își propune să ajungă cu creațiile sale. Descoperiți-o, în interviul de mai jos.

Arta care își merită laurii

„Domeniul Fashion pentru mine reprezintă un amalgam de emoții, pe lângă toată varietatea de industrii și articole ce o însumă. E atât de vast încât, noi, designerii putem crea și ne putem minuna la nesfârșit. Alegerea acestui domeniu a venit cumva de la sine, în adolescență, când am început să creez, iar de atunci până astăzi pasiunea s-a transformat într-o muncă. Mereu am optat pentru faptul că munca trebuie să fie o plăcere, să fie ceea ce mă reprezintă, și chiar dacă întâlnești impedimente, cu pasiunea și dragostea față de domeniu, le depășești altfel. Designul vestimentar e o artă scumpă, dar care după mine își merită toți laurii”, mărturisește din start Otilia.

Un brand propriu construit cu multă muncă

„Fiecare moment de până acum dar și în continuare rămâne a fi o dezvoltare continuă în domeniu. Am acumulat ani la rând experiență atât inginerească, în proiectarea hainelor cât și artistică, vizuală. Am dezvoltat proiecte atât singură cât și în parteneriate, cunoscând astfel toate subtilitățile atât designului cât și producerii în sine. Designul nu este doar desen și imagine, este un întreg lanț de responsabilități ce se ascund în spate, iar un designer trebuie să le cunoască pe toate pentru a crea articole vestimentare originale și calitative. Pe perioada imediat următoare vreau să investesc în propriul brand, M.O. Privée , în așa fel încât peste ani să fiu mândră de el”, a spus creatoarea de haine pentru EA.md.

Dacă ai fi limitat să faci doar o piesă…

„Prima piesă vestimentară care mi-a venit în gând și la asta mă și opresc este sacoul. Acesta este o piesă vestimentară atemporală, care nu a fost nicio clipa în pericolul de a se demoda și care nu trebuie să lipsească din nicio garderobă. Este comod, elegant și practic, totodată se poate considera un articol vestimentar unisex. Nu știu dacă are vreo legătură, însă stilistica în care creez cred că îmbină epoca renascentistă, stilul focos spaniol și constructivismul sovietic. Dar mă inspir din fiecare epocă măcar câte puțin”, recunoaște Otilia Mihailov.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de m.o.privée (@m.o.privee) pe

Stilul merge mână în mână cu documentarea

„Aș vrea să văd tinerii de azi, și nu numai, mai dezinhibați din punct de vedere vestimentar: să se îmbrace așa cum simt ei, nu neapărat să se conducă după ultimile trenduri, sau după marca de pe haină. Totodată, stilul mai necesită și puțină documentare, pentru a crea o baza cel puțin a garderobei de bază. Este important să-ți îmbraci corpul după cum îți dictează sufletul, iar aici poți apela la designeri sau branduri locale, care lucrează mult pentru a aduce pe piață un produs calitativ și original. Totodată avem o groază de outlet-uri și second-hand-uri. Da, ai nevoie de ceva mai multă răbdare, dar poți găsi lucruri stilate care se vor menține în timp și în același timp e și sustenabil și convenabil ca preț”, ne mai spune tânăra designeră.

O călătorie frumoasă prin amintiri

„Concursul „Mândria – ROCHIA MAMEI”, lansat de KLUMEA, e o provocare interesantă și o călătorie frumoasă prin amintiri, pentru că inițial nici nu intuiam ce comoară aveam ascunsă în dulap. Am ales rochia bunicii mele, probabil și ultima care s-a mai păstrat, pe care a purtat-o la balul de absolvire. O rochie din crep-sifon natural, cusută toată manual, care anul asta iată face 65 de ani. Au trebuit 3 ani ca bunica să se vadă îmbrăcată în această rochie, pentru că, timp de 3 ani a strâns bănuții ca să-și permită procurarea stofei, care tot acest timp o pândea pe raftul unui magazin, ca ulterior să o coase așa cum și-o imagina. Rochia și amintirea bunicii au rămas un simbol al răbdării și dorinței arzătoare pentru noi.
Amintirea bunicii este de neprețuit, astfel rochia mi-a devenit o sursă de inspirație pentru crearea altor 3 ținute. Am încercat să păstrez trăsăturile principale ale rochiei, și anume clinii, care i-am încadrat ulterior în toate părțile inferioare și în mâneci; creții; forma decolteului; divizările din partea superioară; culoarea; printul floral; transparența stofei. Așa cum rochia inițială este ajustată în talie iar noi am avut sarcina să creăm niște ținute moderne, am ales să dau o formă liberă rochiilor, pentru o comoditate maximă în mișcare. Deasemenea am creat rochiile după principiul oversize, cu mâneci raglan, astfel rochiile pot si purtate de la cei care poartă mărimea S până la L. Fiecare haină duce cu ea o stare. Ținutele create de mine, aduc o stare de liniște, gingășie și dragoste, pe care la rândul ei, mi-o dădea și bunica prin prezența ei”, ne mai spune Otilia.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Fără scopuri nu avem anvergură

„Sunt o tânără activă și mă implic pe cât îmi permite timpul în concursuri sau diverse provocări. Cu siguranță aș dori să experimentez mai mult în materie de forme sau combinații stilistice dar, ca orice designer, cel mai mare vis al meu este să îmi creez propriul brand și imagine. Peste 10 ani îl văd numai bine afirmat deja. Cu siguranță voi fi la fel de optimistă și dornică de a crea, dar sper ca scopurile de atunci să fie cu o avengură de cel puțin 10 ori mai mare decât cele de până acum”, ne-a mai dezvăluit Otilia Mihailov, designeră.