Urmează să te căsătorești? Deși nunta este un eveniment fericit, pe care îl aștepți cu nerăbdare, ești nevoit să te ocupi de bugetul pentru organizare. Pentru că-ți dorești o nuntă reușită, bugetul este un factor esențial.

Acesta constă în alegerea tuturor lucrurilor de care vei avea nevoie la nuntă, de la rochia de mireasă, până la florile de pe masă și la fotograful care îți oferă amintiri de neuitat.

Deși poți renunța la câteva elemente pentru ziua cea mare, există cheltuieli esențiale care se impun pentru o nuntă. Iată care sunt, din articolul nostru.

 

Ținuta de nuntă

Când vine vorba despre bugetul de nuntă, mirii pun pe primul loc ținuta. Așadar, poți începe organizarea bugetului cu ceea ce vrei să porți în cea mai importantă zi din viața ta.

De obicei, ținuta miresei pentru ziua nunții implică rochia, voalul și accesoriile, pantofii și lenjeria, la care se adaugă coafura și machiajul. Mirele are nevoie de costum, pantofi, cămașă, butoni, cravată sau papion.

În funcție de preferințele mirilor și de suma de care dispun pentru ținuta de nuntă, prețurile pot varia, însă este o cheltuială extrem de importantă pentru un astfel de eveniment.

Locul în care se desfășoară evenimentul

Pentru că ai nevoie și de un loc în care să petreci la nuntă, alături de toți invitații, trece pe lista cheltuielilor esențiale și restaurantul. Locația are un rol major, așa că pregătește un avans pentru locul desfășurării evenimentului și verifică prețurile meniurilor.

În funcție de numărul persoanelor pe care le inviți la nuntă, vei alege și meniurile. Pe lângă mâncare, poți fi interesat și de candy bar, care oferă dulciuri și torturi, însă acesta poate intra în meniul restaurantului.

Verighetele

Nu există nuntă fără verighetele mirilor, așa că pregătește-te să alegi cele mai frumoase inele. Pentru că le vei purta o viață, cumpără verighete cu zirconiu, de cea mai bună calitate.

Nu uita că prețul verighetelor variază, în funcție de mărimea, grosimea și lățimea alese. Totodată, verighetele pot fi comandate în culorile dorite sau din aliajul pe care îl preferi. Nu în ultimul rând, prețul verighetelor poate să crească, dacă îți dorești modele cu diamante sau pietre prețioase.

Fotograful și videograful

Cine nu-și dorește amintiri de neuitat de la nuntă? Din cheltuielile esențiale fac parte și fotograful profesionist și videograful, pe care să-i cauți în funcție de bugetul tău.

Aceștia se vor ocupa de fotografii și filmări la nuntă, așa că merită să-i alegi după preferințele tale.

Muzica

Indiferent că-ți dorești un DJ sau o formație pentru nuntă, muzica este foarte importantă. Nu uita că în cazul unei trupe live, vei fi nevoit să plătești un avans, ca să te asiguri că formația va veni la data solicitată.

Pe lângă muzică, poate ești interesat și de dansatori sau de diferite elemente de divertisment. Deși nu sunt cheltuieli esențiale, nu uita că aceste momente pot garanta deliciul invitaților.

Florile

Florile reprezintă un alt detaliu pe care nu trebuie să-l omiți pentru nuntă. Aranjamentele florale sunt ideale pentru acest eveniment, așa că nu uita de cele pe care le așezi pe masă.

Nici buchetul miresei nu trebuie neglijat!

Invitații, mărturii și diferite decorațiuni

Pe lista cheltuielilor esențiale pentru nuntă trebuie să se afle și invitațiile sau mărturiile. Poți să optezi pentru mărturii artizanale sau diferite obiecte pe care să le dăruiești invitaților.

Poți să investești și în baloane, care să înfrumusețeze locul în care vei petrece la nuntă.

Ai întocmit lista cu lucruri esențiale pentru nuntă? Nu mai rămâne decât să ceri anumite oferte de preț. Prioritare sunt găsirea locației, a ținutei de nuntă, a verighetelor și alegerea fotografului și a videografului. Nu sunt de neglijat nici formația sau DJ-ul, care garantează distracția din timpul petrecerii.

Din fericire, ai la dispoziție numeroase opțiuni din care să alegi, indiferent de bugetul de care dispui.

Sursa: wall-street.ro

Distribuie articolul: