Orașul Sibiu din România a fost inclus în lista celor  mai sigure destinaţii turistice din Europa în timpul pandemiei de coronavirus. Lista a fost realizată de European Best Destinations, o agenţie de turism susţinută de Uniunea Europeană, în condițiile în care multe ţări europene îşi deschid frontierele, zborurile se reiau şi hotelurile se redeschid, iar turiștii vor să fie siguri că zonele unde călătoresc sunt sigure pentru sănătatea lor, transmite digi24.ro

„Aceste destinaţii au implementat protocoale stricte privind igiena în spaţii de cazare, restaurante, magazine şi măsuri precum schimbarea filtrelor de aer condiţionat, disponibilitatea măştilor şi distanţarea socială. Aceste destinaţii beneficiază, de asemenea, de proximitate cu spitalele şi au un număr mai mare de paturi de spital per locuitor decât majoritatea ţărilor europene”, spun cei de la  European Best Destinations (EBD).

Printre destinațiile recomandate de EBD se regăsesc orașe ca: Tbilisi, Corfu, Cavtat, Algarve, Varșovia, Viena sau Riga. 

Totodată, în listă au fost incluse Insulele Madeira, Insulele Azore și Taigaua sălbatică din Finlanda.

„Au fost de 15 ori mai puţine cazuri Covid-19 în România decât în ​​cele mai afectate ţări europene. Sibiu este o destinaţie perfectă pentru toate tipurile de călători: pentru adepţii Instagram care doresc să-şi crească numărul de urmăritori, pentru amatorii de istorie şi iubitorii de natură. Ştiaţi că România are mai multe paturi de spital disponibile per locuitor decât Belgia, Elveţia sau Olanda? În plus, spitalele din Sibiu nu au fost niciodată supraaglomerate în timpul acestei crize de sănătate şi ar putea găzdui călătorii, dacă este necesar”, se arată în prezentarea oraşului Sibiu.

Sursa: Agora.md

Distribuie articolul: