Poate că este de vină vremea care se schimbă sau faptul că a mai trecut un Oktoberfest, dar indiferent de motiv, nu ne putem opri din a visa la o vacanță în cel mai mare land: Bavaria. 

Nu doar noi suntem impresionați de minunăția acestui regat european rupt din basm – multe atracții au fost o inspirație și pentru Walt Disney. Poți arunca o privire la magia din orășelele bavareze – pregătește-te să fii transportată într-o altă eră, unde poveștile devin realitate.

Dinkelsbühl este un orășel din nordul Bavariei care este lăudat de modul în care s-a conservat în timp. Fiind fondat în secolul IX acesta își menține estetica medievală. Îl poți vizita pentru a te delecta cu interpretarea germană a arhitecturii gotice, baroc și rococo.

Rothenburg van Tauber

Deoarece legile de conservare sunt foarte stricte, totul este atât de păstrat în acest oraș încât te vei simți ca și când ai fi ajuns într-un loc neatins de trecerea timpului. Șarmul său l-a făcut să fie una dintre destinațiile de pe Romantic Road și este considerat mai mult un sat decât oraș cu o populație de 11.000 locuitori.

Füssen este un oraș care merită vizitat și este ultimul oraș de pe Romantic Road. Deși nu este în mod propriu un oraș, aici te poți delecta cu o plimbare relaxantă, după o zi de cățărat și privit castele. Trebuie să vizitezi și orașul Hohenschwangau și să vizitezi Castelul Neuschwanstein, care a servit drept inspirație pentru castelul din povestea Frumoasa din Pădurea Adormită. Este încadrat în munți plin de păduri și este cu adevărat magic.

Munchen este capitala Bavariei și este un oraș mare cu peste 1,4 milioane de locuitori. Totuși, are mult mai mult șarm decât te-ai fi așteptat. Poți vedea pretutindeni buticuri, restaurante delicioase și clădiri impresionante. Acest oraș conferă un concept nou  de world luxury. Poți vizita piețele, berăriile și muzeele, din care poți învăța lecții de istorie cu privire la rolul orașului în timpul celui de-al doilea Război mondial. 

Nürnberg este mai mic decât Munchen, dar păstrează aerul bavarez și este un must see atunci când faci un tur al Bavariei. Fiecare stradă este plină de minuni arhitecturale și de istorie ce datează încă din perioada Imperiului Roman. Canalele care se plimbă prin oraș adaugă un plus de frumusețe.

Regensburg este destinația perfectă pentru arhitectură, baroc, vin și viață de noapte. Este unul dintre orașele medii ca dimensiuni din Bavaria cu o populație de 140 mii de locuitori. Centrul istoric face parte din patrimoniul UNESCO. Precum multe alte orașe bavareze este conservat perfect, cu străzile, clădirile și podurile sale peste Dunăre. De asemenea, este locul unde poți vedea cea mai veche fabrică de cârnați din lume.

Sursa: Elle.ro

Distribuie articolul: