Oportunitate unică pentru tinerii din Chișinău, Ungheni, Fălești, Soroca, Dubăsarii Vechi, Cimișlia, Palanca, dar și cei din regiunile apropiate de aceste localități. GEN Moldova invită tinerii, cu vârsta cuprinsă între 14-25 de ani, să se implice și să participe la programul de pre-accelerare a ideilor de afaceri și proiectelor – „Create YOUiACT” (YOUiACT).

„Prin particiarea la YOUiACT ne propunem să oferim tinerilor accesul la expertiza internațională și să impulsionăm participanții să creeze conexiuni, și să creeze impact la nivel local. Oportunitatea de a se conecta online cu speakerii locali și internaționali, precum și cu alți colegi din alte localități, deschide ușa la mediul internațional, iar implicarea timpurie în comunitățile locale să poată susține un ecosistem și un mediu antreprenorial mai prietenos la nivel local pentru generația mai tânără. În timp ce creează un impact la nivel local, formează un viitor nou pentru ei aceștia pentru a deveni lideri în localitate, le oferă încredere și responsabilitate față de problemele locale și oportunitatea
de a proiecta un nou viitor pentru comunitățile locale având o perspectivă mai largă din lecțiile învățate de la practicienii internaționali și contribuind la prosperitatea individuală și colectivă”, susține Olesea Fortuna, președinte GEN Moldova.

Participanții YOUiACT vor avea posibilitatea să:

 • benefiecieze de transfer de idei și schimb experiență;
 • se implice la rezolvarea unei probleme din comunitate;
 • descopere antreprenoriatul;
 • planifice și testeze un proiect care va aduce schimbare în comunitatea sau
  localitatea din care faci parte;
 • lanseze o idee de afacere sau un proiect de natură socială, culturală, economică;
 • seteze  conexiuni cu tineri din alte localități și traineri naționali;
 • profite de mentorat și coaching internațional;
 • sa-și testeze spiritul creativ, competitiv și antreprenorial;
 • descopere propriile atuuri;
 • identifice modele de generare a venitului;
 • definească un Canvas Lean – modelul de planificare a afacerii și care este diferența
  față de un Business Plan;
 • prezinte o idee de afacere și să identifice audiența.

„Create YOUiACT” va include mai multe elemente interesante: exchange campuri, mentorat internațional, concurs de idei de proiecte, traininguri, field trips etc. Proiectul se va concentra pe șapte localități: Chișinău, Soroca, Fălești, Ungheni, Cimișlia, Palanca (Ștefan Vodă), Dubăsarii Vechi (Criuleni), dar și alte localități interesate de a participa.

Fiecare localitate are un număr maxim de participanți după cum urmează:

Chișinău până la 30 de locuri
Ungheni – 20 locuri
Fălești – 20 de locuri
Soroca – 20 de locuri
Cimișlia – 15 locuri
Dubăsarii Vechi – 9 locuri
Palanca, Ștefan Vodă – 6 locuri

Participanții vor primi certificate la final. Persoanele care vor participa activ la toate activitățile vor primi în noiembrie Diplomă de apreciere, în conformitate cu realizările înregistrate. Diplomele vor fi înmânate în cadrul Săptămânii Globale a Antreprenoriatului – Global Entrepreneurship Week 2018 – GEW2018Moldova, care va avea loc în perioada 12-18 noiembrie.

Doritorii de a se implica în program o pot face completând Formularul.

Termenul limită de completare este de 1 octombrie.
Programul este realizat cu susținerea Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova și autoritățile locale din regiunile menționate.