După primul val de oameni plecați din Ucraina din cauza războiului, va urma cel mai probabil un al doilea val, format din refugiați mai vulnerabili, a atras atenția directorul Agenției ONU pentru Refugiați (UNHCR), Filippo Grandi, potrivit căruia marți sau miercuri se va depăși pragul de două milioane de refugiați.

„Dacă războiul continuă, vom începe să vedem oameni care nu au resurse și conexiuni”, a spus marți Grandi într-o conferință de presă la Oslo, în Norvegia relatează Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

„Aceasta va însemna o situație mai complexă pe care vor trebui să o gestioneze statele europene și va fi nevoie de o solidaritate și mai mare din partea tuturor din Europa și din afara ei”, a mai atras atenția Înaltul Comisar al ONU pentru Refugiați.

El a mai spus că pragul de două milioane de refugiați ar urma să fie depășit marți sau miercuri.

„Cred că vom depăși pragul de două milioane astăzi sau cel târziu mâine”, a declarat Grandi, potrivit AFP.

Înaltul Comisar al ONU pentru Refugiați, Filippo Grandi, a transmis duminică că cei peste 1,5 milioane de cetățeni care au părăsit Ucraina de la începutul ostilităților consitutie criza refugiaților „cu cea mai rapidă creștere în Europa, de la Al Doilea Război Mondial încoace”.

Sursa: Digi24 

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

 

 

Distribuie articolul: