Sunt o familie deosebit de frumoasă, asta pentru că mereu sunt veseli, în casa lor e armonie și bucurie, iar cei trei flăcăi Manciu nu fac decât să aducă mai mult farmec acestei atmosfere. Olga și Alexandru Manciu au acceptat invitația revistei EA.md de a realiza un pictorial de toamnă împreună, iar micii Damian, Matei și Vladimir s-au distrat de minune prin frunzele tomnatice.

Mamă la cub, tată la cub… cum vă împărțiți, cine este cel mai gelos din casă?

Noțiunea de gelozie la noi în familie e uitată demult, de fapt nici nu știu dacă a existat vreodată, asta pentru că din start am știut fiecare cine este cel de alături. Acum suntem o echipă unită și le facem pe toate împreună! Obligațiile le împarțim la egal și neapart ne consultăm unul cu celălalt. Comunicarea este cheia succesului pentru oprice tip de activitate.

Ce are special fiecare dintre băieți, cum îi individualizați voi și ce preferă ei, în mod deosebit? 

Ca pentru oricare părinte, copiii noștri sunt cei mai speciali pentru noi. Sunt foarte diferiți, și în același timp foarte mult se aseamănă. Vladimir este prea mic ca să putem accentua individualitatea lui, dar una e sigur deja…este foarte autoritar și scump la zâmbete! Damian, pentru că e mai mare cu două minute (credem noi că de asta) este mai înțelegător și mai calculat. Iar pentru Matei, încăpăținarea este cel mai bun prieten acum.

Sunteți ambii oameni creativi, artistici… cum vă ajută copiii în acest sens, sau ce au schimbat ei în acest atu al vostru, odată cu venirea lor?

Copiii noștri sunt inspirația noastră. Fiecare dintre ei ne inspiră în modul său aparte, diferit. Desigur că datorită lor, noi suntem și mai motivați pentru a le reuși pe toate.

Cum percepeți voi rolurile de părinți? Cum v-au schimbat acestea ca persoane, personalități pe ambii?

A fi părinte este o muncă colosală, zilnică! Fără zile de odihnă și pauză de masă (uneori ea lipsește în genere – râd). Lumea ta se schimbă în fiecare zi. Crești cu copiii tăi odată. Cel mai important ce ne-au învățat ei pe noi, să iubim necondiționat și să acceptăm oamenii așa cum ei sunt.

Ce vă doriți pentru băieții voștri: pentru toți și pentru fiecare în parte?

Noi ne dorim ei să fie fericiți și desigur – sănătoși. Restul se va rezolva! O să le susținem orice decizie și alegere, având grijă din timp să le oferim posibilități și exemple frumoase. Da, așteptăm, ca tot părintele, să ne întreacă în toate.

Care este cel mai amuzant moment din familie, de când a venit pe lume și Vladimir?

Veselia e gazdă în casa noastră, mai ales de când a apărut micul Vladimir! Iar cel mai amuzant moment pentru noi ca părinți, vine în fiecare seară, când trebuie trei copiii să îi spălăm, iar după să îi culcăm! Facem față, exact până când somnul ne doboară și pe noi (râd).

Frații mai mari îi sunt de ajutor mamei?

La acest subiect chiar am fost plăcut surprinsă. Sunt niște copii foarte responsabili și mereu sunt gata să ajute. Iar noi nu uităm să îi remunerăm pentru aceasta! Am avut și momente mai speciale, am în vedere că ei pot să și exagereze un pic cu ajutorul, dar am stat de fiecare dată să le explicăm de ce e bine ceea ce fac sau de ce nu e prea ok, în special legat de fratele lor mai mic.

Cum se descurcă tata cu trei băieți?

Copiii noștri au cel mai perfect tată! Se descurca cu ei mai bine ca oricine. Mai mult, nici nu e ce de adăugat, fiindcă oricare cuvinte vor fi de prisos.

Le place flăcăilor să pozeze? Sunt firi artistice? Cântă cineva dintre ei?

Damian adoră să facă poze, în special „selfie”! Matei nu prea, mereu se lasă rugat la făcut poze. Iar ce ține de artistism, daaaa! Chiar le place să cânte și să danseze. Memorizează piesele repede și le fredonează aproape perfect. Așa că o să vedem ce va fi. Noi nu insistăm până când cu nimic, îi lăsăm să savureze din plin copilăria cu toate ingredientele ei hazlii și irepetabile.