Astăzi, echipa ea.md sărbătorește tradiţia românească de o frumuseţe unică: Ziua Universală a Iei. În cadrul unui offline  cu invitați de valoare, vom povesti despre ce este cămașa cu altiță și care este rolul acesteia în societatea contemporană. De ce un dosar UNESCO despre cămașa cu altiță și nu despre ie?

Invitatele noastre de la offline-ul de azi: Elena Cojocaru, muzeograf și director adjunct al Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală din Chișinău, Elena Ețcu, antreprenoare cu experiență și jurnalista Diana Meaun, pasionată de arta cămășilor tradiționale.

Astăzi, ea.md va contribui la promovarea patrimoniului cultural imaterial. Cămașa cu altiță – valoare estetică, identitară, culturală.

Din cauza vremii instabile, evenimentul se va muta în sediul ea.md din bd. Stefan cel Mare 69, etajul 2, oficiul 3.

Partenerii evenimentului:

Viorica Cosmetic

FautorWinery

Plăcintăria Ștefănița

Reiterăm, că la sfârșitul lunii martie, Ministerul Culturii din România și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova au finalizat dosarul UNESCO „Arta cămășii cu altiță – element de identitate culturală în România si Republica Moldova”, dosar transnațional care pledează pentru înscrierea cămășii cu altiță în Lista Reprezentativă UNESCO a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității.

La sfârșitul anului 2022, UNESCO va lua o decizie cu privire la acest dosar.

Distribuie articolul: