Luna Octombrie este dedicată acceptării Sindromului Down, cu această ocazie mai multe mămici de la noi ale căror copii au fost diagnosticați cu acest sindrom au participat în filmarea unui video care ar contribui la incluziunea socială a persoanelor cu Sindrom Down. Ce le-a reușit, vezi în cele ce urmează.

Recent, pe pagina de Instagram a Ludmilei Adamciuc, mama lui Beatrice care de altfel se numără printre copiii cu Sindrom Down, a apărut un filmuleț cu mai multe mame ale căror copii au fost diagnosticați cu același sindrom. Alături de video postat, Ludmila a scris și un text sugestiv despre copiii cu SD.

„Salut🤗
– vrei să fim prieteni ?
– eu pot fi un prieten adevărat
– te susțin în ceea ce faci
– îți accept aspectele personalității
– te iert când greșești
– îți păstrez secretele
– îți voi spune mereu adevărul
– sunt gata mereu să te ajut
– am inima caldă
– dau dovadă de Bunătate
– și respect!
– Zâmbesc des
– și sunt un Om Bun
– deoarece am + 1 cromozom”

Bineîțeles că internauții nu au rămas indiferenți la acest filmuleț, astfel postarea Ludmilei Adamciuc a strâns numeroase aprecieri și sute de comentarii în timp scurt.

„Cât respect merită mămicile din video pentru că își iubesc copiii și nu au renunțat la ei când au aflat că sunt mai speciali❣❤ cei mai scumpi sunt copiii, mi-au făcut seara.”

„Sunteți niște drăgălașe… aș dori foarte mult să vă cunosc.”

„Ce video emoționant !!!! 😍🤗 ❤️ Sa fie sănătoși toți copilașii, vă îmbrățișez”, sunt doar câteva dintre comentariile internauților.

Amintim că Sindromul Down (trisomia 21) reprezintă cea mai comună cauză genetică de retard mintal ușor și moderat (maladie prezentă la copil încă din momentul conceperii), cauzată de prezența unui cromozom 21 suplimentar.

Sursa: Instagram